Kaylee fietste vlak voor fatale aanrijding door rood

De plek van het fatale ongeluk
De plek van het fatale ongeluk © Media TV
ALPHEN AAN DEN RIJN - De 20-jarige Kaylee, die 2,5 week geleden overleed bij een ongeluk in Alphen aan den Rijn, fietste op dat moment door rood. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan Omroep West na berichtgeving van AD Groene Hart.
De Alphense werd op vrijdag 8 juli laat in de avond aangereden op het kruispunt van de Oranje Nassausingel en de Thorbeckestraat. Ze kwam nooit meer thuis: door de aanrijding belandde Kaylee onder de auto en werd ze nog zo'n veertig meter meegesleurd. Door de klap was ze op slag dood.
De 24-jarige Boskoper die haar aanreed werd diezelfde avond aangehouden. Hij zit in ieder geval de komende drie maanden nog in de cel. Volgens het OM heeft hij de avond van 8 juli 'meerdere belangrijke verkeersregels' geschonden. Ook zijn er aanwijzingen dat hij op het moment van de aanrijding onder invloed was van cannabis.

Verkeerslichten in werking

Op de plek van het fatale ongeluk staan verkeerslichten. Die waren op dat moment ook in werking, schrijft het AD op basis van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook is op foto's van vlak na het ongeluk te zien dat ze werkten. Het OM bevestigt nu dat Kaylee het rode licht negeerde toen ze met de fiets de Oranje Nassausingel overstak.
Een woordvoerster van het OM laat weten dat het voor de zaak tegen de Boskoper niet hoeft uit te maken dat Kaylee door het rode licht fietste. 'Er blijft voldoende verdenking tegen hem om hem te vervolgen.'
LEES OOK: