Radio West neemt komende nacht nieuwe DAB-frequentie in gebruik voor regio Gouda en Westland

De studio van Radio West
De studio van Radio West © Omroep West
DEN HAAG - Door een herindeling van frequenties voor DAB+ van de regionale omroepen, krijgt Radio West een nieuwe DAB+-frequentie. De wijziging moet voor verbetering van de ontvangst zorgen. Radio West verhuist van kanaal 8A (195.936 MHz) naar kanaal 5B (176.640 MHz). In de nacht van dinsdag op woensdag wordt de zender in Rotterdam, die de regio Gouda en een deel van het Westland bedient, omgezet naar deze nieuwe frequentie. Sommige radio's schakelen automatisch om. Mocht dit toch niet zo zijn, kun je je radio opnieuw laten zoeken ('scannen').
Later in augustus volgt dan het noordelijk deel van de provincie. Hiervoor wordt een zender in Alphen aan de Rijn aangezet voor de regio Leiden en de Bollenstreek. Tot die tijd kun je daar gewoon via de oude frequentie 8A luisteren. Vorige week woensdag is de zender in Den Haag al omgezet naar deze nieuwe frequentie.
Omdat het een behoorlijke klus is alle zenders om te zetten naar de nieuwe frequentie, wordt de wijziging geleidelijk doorgevoerd. Daarmee is het mogelijk dat je Radio West in sommige delen van de provincie tijdelijk op beide frequenties kunt ontvangen.

Radio West ook in Zeeland, Noord-Holland en Utrecht vervallen

Door de wijziging verandert ook het uitzendbereik van Radio West op DAB+. Naast het eigen uitzendgebied (Zuid-Holland) is West vanaf september ook beter te ontvangen in Zeeland.
Voorheen was West ook in de provincies Noord-Holland en Utrecht te ontvangen. Dit komt grotendeels te vervallen. Voor de ontvangst via FM, internetproviders en de ontvangst via internet, verandert er niets.
Meer informatie over de ontvangst van Omroep West vind je hier.