Ziekenhuizen uit de regio gaan bijspringen na sluiting SEH LangeLand Ziekenhuis

© ANP
DEN HAAG - Ziekenhuizen in de regio gaan bijspringen nu de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer drie dagen per week gesloten wordt. Het ROAZ (Regionaal Orgaan Acute Zorgketen) heeft afspraken gemaakt over de opvang van patiënten in de overige zes ziekenhuizen binnen de regio.
Volgens een woordvoerder van het ROAZ West is er bij de afspraken gekeken naar het aantal inwoners per postcodegebied en het aantal patiënten dat zich gemiddeld meldt op de SEH van het LangeLand Ziekenhuis.
'De afspraak is nu gemaakt dat het LangeLand Ziekenhuis ernaar streeft om uiterlijk 1 oktober de SEH weer alle dagen open te hebben, en eerder als dit mogelijk is', zegt de woordvoerder. 'Tot die tijd is er wekelijks overleg met de partners in de regio. Zo nodig, worden de afspraken bijgesteld. Alle partners in ROAZ West zorgen samen voor goede spoedzorg aan de inwoners in onze regio.'

Sluiten SEH is noodoplossing

Het ziekenhuis zelf staat niet te springen om de SEH te sluiten, maar ziet geen andere optie. Er is niet genoeg gespecialiseerd personeel binnen het ziekenhuis om de kwaliteit van zorg op de afdeling te waarborgen. Het ziekenhuis wil daar op termijn wel verandering in brengen, maar kampt nu nog met te grote personeelsproblemen.
Op maandag wordt het besluit van het ROAZ om de spoedeisende hulp in de regio op te vangen besproken met de bestuurders van de ziekenhuizen. Volgens het ROAZ zitten alle aangesloten partijen 'op één lijn over deze voorgestelde werkwijze.'