Baby ontsnapt aan rondvliegende kogel in kinderkamer: 'Mijn dochtertje lag rustig te slapen'

Het kogelgat in de Haagse David Blesstraat is nog goed te zien
Het kogelgat in de Haagse David Blesstraat is nog goed te zien © Omroep West / Owen O'Brien
DEN HAAG - 'Welke idioot doet dit?' De moeder van de achttien maanden oude dreumes is aangeslagen. Donderdagochtend vroeg werd de babykamer van het jonge gezin in de Haagse David Blesstraat beschoten. 'Anderhalve meter boven haar hoofd is de kogel gepasseerd.'
Het is donderdagochtend tussen 3.45 en 4.00 uur als de 42-jarige moeder wakker wordt van een 'achterlijk harde knal', zoals ze het zelf zegt. Overal in het appartement hangen kroonluchters en de vrouw denkt dat er eentje is gevallen. Ze loopt een rondje door het huis op de begane grond, maar ziet zo snel niks opvallends. 'Het was diep in de nacht en ik heb een baby van achttien maanden. Wie denkt dan dat er 's nachts geschoten wordt?', zegt de vrouw die anoniem wil blijven.
Ze draait zich weer om en probeert verder te slapen. Als de moeder zich de volgende ochtend klaarmaakt om naar kantoor te gaan, wil ze wat reservekleding uit de babykamer pakken. Dan valt haar oog op de vensterbank. 'Ik denk: wat is dit? Ik kijk om mij heen en zie nog meer glas. Toen keek ik omhoog en zag ik het gat in het raam.' Op dat moment staat er al politie buiten de flat, die waren door de buren gebeld. Ook haar zus staat dan in de straat.
Het beschoten huis in de Haagse David Blesstraat
Het beschoten huis in de Haagse David Blesstraat © Omroep West/ Owen O'Brien
Dankzij het dubbele glas zijn er 'slechts' delen van de kogel in het kamertje van het meisje belandt. De moeder gaat verder. 'De baby lag met haar rug naar de deur gedraaid en was rustig aan het slapen. Alles is zo snel gegaan. Welke idioot doet dit?' Het jonge gezin woont sinds 2017 in de Schilderswijk en voelt zich er niet meer veilig. 'Het is toch absurd? Ik kan er slecht van slapen en zit vol emoties.'
Ook een buurvrouw is enorm geschrokken, vertelt ze. 'Voor hetzelfde geld wordt de baby wél geraakt. Ik durf 's avonds niet meer op het balkon te zitten. Ze woont er al dertig jaar en noemt het voorval 'heel heftig'. 'Deze straat had nooit problemen, tot 2020. Toen was hier ook al een schietpartij', vertelt ze. In juni van dat jaar werd een portiekwoning in de straat beschoten. Op dat moment waren er drie mensen binnen. Niemand raakte gewond.
De politie doet uitgebreid onderzoek naar de beschieting van de babykamer en roept eventuele getuigen op zich te melden.