Wat is het mooiste gebouw van de regio? Dit zijn de genomineerden

Een van de kanshebbers: Huygens' Hofwijck in Voorburg
Een van de kanshebbers: Huygens' Hofwijck in Voorburg © ANP
REGIO - Villa Ockenburgh in Den Haag, de Oude Sterrewacht in Leiden of het stadhuis van Gouda? Radio West is op zoek naar het mooiste gebouw van de regio. Uit honderden inzendingen heeft een deskundige jury vijftien genomineerden gekozen waar je vanaf nu op kunt stemmen.
Stem hier op jouw mooiste gebouw van de regio.
Onze regio staat vol met mooie, markante gebouwen. Maar welke is nou het allermooist? Uit alle inzendingen heeft onze jury een keuze gemaakt. De jury bestaat uit toerisme-expert Angelique Werner, Omroep West-hoofdredacteur Henk Ruijl en Joris Wijsmuller, oud-wethouder en directeur van Duurzaam Den Haag.
We belichten alvast een paar kanshebbers.
Electriciteitsfabriek - Den Haag: Dit iconische gebouw staat midden in de stad. Met de geel-bruine kleur en de twee torens die boven het landschap uitsteken is het een echte blikvanger. Je kijkt terug naar de Industriële revolutie, maar ook vooruit. 'Het is nu opnieuw een symbool van een grote maatschappelijke verandering: de energietransitie', vindt jurylid Joris Wijsmuller.
Electriciteitsfabriek in Den Haag
Electriciteitsfabriek in Den Haag © ANP
Gemeenlandshuis - Delft: Het Gemeenlandshuis is volgens velen het mooiste gebouw in de historische binnenstad van Delft. Het werd gebouwd in 1505 en sinds de zeventiende eeuw biedt het onderdak aan het Hoogheemraadschap van Delfland. Een mooier kantoor kan je je niet wensen, vindt ook jurylid Henk Ruijl: 'Een gebouw met veel historie en een prachtige gevel vol wapens.'
Gemeenlandshuis in Delft
Gemeenlandshuis in Delft © ANP
Zilverfabriek - Voorschoten: De voormalige Zilverfabriek is niet te missen als je van Voorschoten naar Leiden rijdt. Dit langgerekte witte landgoed met aan beide zijdes trapgevels is een echte eyecatcher. 'Mooi stukje industriële geschiedenis en de trots van Voorschoten', aldus jurylid Angelique Werner.
Zilverfabriek in Voorschoten
Zilverfabriek in Voorschoten © ANP
Stem hier op jouw mooiste gebouw van de regio.