Leidenaar al dagen vermist op Curaçao

In dit gebied is dagenlang gezocht
In dit gebied is dagenlang gezocht © ANP
LEIDEN - Op Curaçao wordt sinds woensdag naar een Nederlandse toerist gezocht die een dag eerder niet is teruggekeerd na een wandeling. De politie op het eiland laat vrijdagmiddag weten dat het om de 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden gaat.
Het gaat om een man die is gaan wandelen in de buurt van Playa Jeremi en de Christoffelberg, een landelijke omgeving in het westelijke gedeelte van het eiland. Toen hij niet terugkeerde is er alarm geslagen. Er zijn grote zorgen, omdat de Leidenaar maar één liter water bij zich had.
Dresden is samen met zijn gezin met vakantie op het eiland. Hij ging tot nu toe elke ochtend wandelen met één van zijn kinderen. Dinsdag ging hij alleen op pad. Er is onder meer gezocht door de politie, vrijwilligers en militairen. Ook is een helikopter van de Kustwacht ingezet en hebben drones boven het gebied gevlogen.

Geen telefoonsignaal

Volgens de politie op Curaçao is er geen telefoonsignaal van de Leidenaar waargenomen. Vrijdag is het zoekgebied uitgebreid naar Santa Cruz en Knip, dat zijn gebieden in de omgeving.