Politie wil snelheid achterhalen waarmee Kaylee werd geschept bij dodelijke aanrijding

Met verschillende snelheden passeert de politieauto het desbetreffende kruispunt
Met verschillende snelheden passeert de politieauto het desbetreffende kruispunt © MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft zaterdag snelheidsmetingen gedaan op de weg waar de Alphense Kaylee (20) drie weken geleden om het leven kwam. Door met een politievoertuig met verschillende snelheden over het desbetreffende kruispunt heen te rijden, wil de recherche achterhalen hoe hard de automobilist op dat moment reed. Speciaal daarvoor werd de Oranje Nassausingel in Alphen aan den Rijn zaterdag urenlang afgesloten.
Bekijk hier hoe de politie de snelheidsmetingen doet:
Politie probeert te achterhalen hoe hard automobilist reed bij dodelijk ongeluk Kaylee
Politiemensen in gele hesjes, rechercheurs, motoragenten en busjes van de Verkeersongevallenanalyse (VOA). Er is van alles uit de kast getrokken voor de zogeheten reconstructie. Een politieauto, volgehangen met meetapparatuur, rijdt een aantal keer met verschillende snelheden over het kruispunt heen.
De meetapparatuur zit bevestigd aan de politieauto
De meetapparatuur zit bevestigd aan de politieauto © MediaTV
Hoe kun je de snelheid achterhalen? Op het wegdek zijn sensoren van de verkeersregelinstallaties bevestigd. Deze sensoren slaan data op. Zo ook van het moment van het ongeluk. Zo kan precies nagegaan worden wanneer het verkeerslicht is gepasseerd.
De politieauto bootst deze situatie 's zaterdags na. Door met verschillende snelheden het kruispunt te passeren en deze nieuwe data tijdens de analyse te vergelijken met de data van het ongeluk, kan de politie de snelheid achterhalen van het moment van de dodelijke aanrijding.

Roekeloos rijgedrag

De 20-jarige Kaylee werd op vrijdag 8 juli laat op de avond aangereden. Terwijl ze op de fiets het kruispunt van de Oranje Nassausingel met de Thorbeckestraat overstak, werd ze geschept door een auto en tientallen meters meegesleurd. Door de klap was ze op slag dood.
Zo zag de auto eruit na het dodelijke ongeluk
Zo zag de auto eruit na het dodelijke ongeluk © MediaTV
De 24-jarige man uit Boskoop die achter het stuur van de auto zat, is diezelfde avond aangehouden. Hij zit in ieder geval de komende drie maanden, tot de eerste zitting van de rechtszaak, in de cel. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de automobilist die avond 'meerdere belangrijke verkeersregels' geschonden. Hij reed onder meer te hard. Ook zijn er aanwijzingen dat de Boskoper op het moment van de aanrijding onder invloed was van THC.
Op het moment van het ongeluk fietste Kaylee door het rode verkeerslicht, heeft het OM deze week bekendgemaakt. Een woordvoerster van het OM laat weten dat het voor de zaak tegen de verdachte niet hoeft uit te maken dat Kaylee door het rode licht fietste. 'Er blijft voldoende verdenking tegen hem om hem te vervolgen.' Kaylee voerde een telefoongesprek toen ze door de auto werd geschept.
Een foto van Kaylee bij de plaats van het ongeluk
Een foto van Kaylee bij de plaats van het ongeluk © Omroep West