Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Leidenaar: 'Identificatie moet nog plaatsvinden'

In dit gebied is dagenlang gezocht
In dit gebied is dagenlang gezocht © John van der Tol
LEIDEN - Reddingswerkers hebben op Curaçao een lichaam gevonden in het gebied waar de afgelopen dagen werd gezocht naar een 45-jarige man uit Leiden. Een politiewoordvoerder laat aan Omroep West weten dat het stoffelijk overschot zaterdagavond (plaatselijke tijd) is ontdekt toen de hulpdiensten 'een onaangename geur hadden waargenomen'.
'Het was toen al behoorlijk donker en het werd te gevaarlijk om het reddingswerk voort te zetten', zegt de woordvoerder. 'Daarom hebben we besloten om vandaag in de vroege ochtend terug te gaan.' Inmiddels is vast komen te staan dat het inderdaad om een stoffelijk overschot gaat, dat is gevonden tussen Playa Jeremi en Landhuis Knip.
De politie kan nog niet bevestigen of het om de 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden gaat. 'Maar er zijn wel sterke indicaties', vertelt de woordvoerder. 'De forensische opsporing is bezig met onderzoek en het lichaam is, met behulp van de brandweer en de marine, weggehaald. De identificatie moet nog plaatsvinden.'
In dit gebied is dagenlang gezocht
In dit gebied is dagenlang gezocht © ANP
Leidenaar Dresden is samen met zijn gezin met vakantie op Curaçao. Hij ging tot nu toe elke ochtend wandelen met één van zijn kinderen. Dinsdag ging hij alleen op pad, maar hij keerde niet terug. Daarna is alarm geslagen. Er is onder meer gezocht door de politie, vrijwilligers en militairen. Ook is een helikopter van de Kustwacht ingezet en hebben drones boven het gebied gevlogen.