Gevonden lichaam op Curaçao is van Daniel uit Leiden

Het gebied waar Daniel ging wandelen
Het gebied waar Daniel ging wandelen © John van der Tol
LEIDEN - Het lichaam dat dit weekend op Curaçao is aangetroffen is van de vermiste Daniel uit Leiden. Dat bevestigt de politie op het eiland zondag aan Omroep West. Hulpdiensten waren al sinds woensdag naar de Leidenaar op zoek, nadat hij een dag eerder niet terugkeerde van een wandeling.
De man was met zijn gezin met vakantie op Curaçao. Elke ochtend ging hij wandelen met een van zijn kinderen. Dinsdag vertrok hij echter in zijn eentje. Toen hij enkele uren later niet terugkwam, belde zijn vrouw de politie.
Er waren meteen grote zorgen, omdat Daniel maar één liter water bij zich had en hij in een gebied was waar het zonder gps of kompas moeilijk oriënteren is. Sinds dinsdagnacht werd daarom een uitgebreide zoekactie op touw gezet, door onder meer de politie, militairen en andere vrijwilligers. Ook zijn helikopters en drones met warmtebeeld ingezet.
In dit gebied is dagenlang gezocht
In dit gebied is dagenlang gezocht © John van der Tol
Reddingswerkers ontdekten het lichaam zaterdagavond (lokale tijd) in het gebied tussen Playa Jeremi en Landhuis Knip, in het noordwesten van het eiland. 'Het was toen al behoorlijk donker en het werd te gevaarlijk om de reddingsactie voort te zetten', zei de politie daarover.
Zondagochtend vroeg zijn de reddingswerkers daarom teruggegaan om het lichaam, met behulp van de brandweer en de marine, te bergen. Later op de dag liet de politie in een persbericht weten de Leidenaar niet door een misdrijf om het leven is gekomen.