112-nieuws | Harde knal in Zoetermeer - Politie redt schaap in Leidschendam

De politie onderzoekt de schade na de explosie in Zoetermeer
De politie onderzoekt de schade na de explosie in Zoetermeer © DIstrict8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 2 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Harde knal in Zoetermeer, politie zoekt getuigen

Aan de Van Aalstlaan in Zoetermeer zijn in de nacht van maandag op dinsdag verschillende auto's en een scooter beschadigd door brand. Vlak ervoor werd een harde knal gehoord. De politie vermoedt daarom dat iemand een explosief heeft laten afgaan.
De melding van de knal kwam rond 3.45 uur binnen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar camerabeelden. De eigenaren van de auto's en de scooter hebben aangifte gedaan.

Politie redt schaap in Leidschendam

Agenten hebben maandag in Leidschendam een schaap weer keurig op de pootjes gezet. Dat gebeurde na een melding over een schaap dat op z'n rug lag in een stuk land aan de Westvlietweg.
Omdat een schaap zichzelf niet kan terugrollen en in deze houding kan doodgaan, was haast geboden. Toen het schaap met hulp van de agent weer op z'n pootjes stond, huppelde hij volgens het bericht van de politie op Facebook weer vrolijk in de wei.

Burgemeester sluit woning Leiden

Op last van burgemeester Lenferink is aan de Hoflaan in Leiden een woning gesloten. De sluiting geldt voor een periode van zes maanden, op basis van de Opiumwet.
Volgens de politie is er in en rond de woning al tijden sprake van ernstige overlast. In mei werd een handelshoeveelheid harddrugs gevonden, samen met andere spullen die wijzen op drugshandel.

Vluchtende wegpiraat smijt blikje tegen politieauto

Een bestuurder van een driewiel-scooter is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in Den Hoorn, na een achtervolging die al in Den Haag begon. Op de kruising van de Wippolderlaan en de Erasmusweg zagen agenten de scooter met hoge snelheid voorbij rijden. De bestuurder had geen helm op en ging er vandoor toen hij de politie zag.
Tijdens de achtervolging die ontstond, beging de bestuurder verschillende verkeersovertredingen en gooide een blikje tegen de politieauto aan. Op de Lotsweg in Den Hoorn wist de politie de scooter tot stilstand te brengen en de man aan te houden.
In Den Hoorn werd de scooter tot stilstand gebracht
In Den Hoorn werd de scooter tot stilstand gebracht © District8

Eenzijdig ongeval onder invloed

Op de Maanweg in Den Haag is in de nacht van maandag op dinsdag een auto tegen een pilaar van een viaduct gebotst. De bestuurder bleek onder invloed en had de macht over het stuur verloren. Hij en de bijrijder zijn nagekeken door ambulancepersoneel.
Auto botst tegen viaduct op de Maanweg in Den Haag
Auto botst tegen viaduct op de Maanweg in Den Haag © District8

Flat Leiden deels ontruimd vanwege brand

Aan de Topaaslaan in Leiden heeft in de nacht van maandag op dinsdag een uitslaande brand gewoed. De brand woedde in een appartement op bovenste verdieping van een flat. Omliggende woningen zijn korte tijd ontruimd geweest.
Het appartement waar de brand woedde is tijdelijk onbewoonbaar. Andere bewoners konden na het blussen van de brand weer naar huis. Niemand is gewond geraakt.
Brand aan de Topaaslaan in Leiden
Brand aan de Topaaslaan in Leiden © Regio 15