Rotterdam The Hague Airport kan in herfst geen vluchten Schiphol overnemen

Een vliegtuig vlak voor vertrek op Rotterdam The Hague Airport
Een vliegtuig vlak voor vertrek op Rotterdam The Hague Airport © John van der Tol
DEN HAAG - Luchthaven Rotterdam The Hague Airport kan in de herfst geen vluchten van Schiphol overnemen. Volgens een woordvoerder is er simpelweg geen ruimte. 'We zitten aan onze taks tot eind oktober, alle slots zijn ingevuld.'
Eind juni maakte de luchthaven al bekend de laatste vrije plekken tot eind augustus te hebben ingevuld. Toen gingen de laatste plekken voor het grootste gedeelte naar TUI Fly. Ook Corendon verplaatste eerder vluchten naar Rotterdam.
Schiphol bracht dinsdag het nieuws naar buiten in september en oktober opnieuw een maximumaantal reizigers in te stellen. In die maanden kunnen respectievelijk 67.500 en 69.500 reizigers vertrekken. Schiphol verwacht daardoor dagelijks gemiddeld 3500 te veel passagiers op de luchthaven.
Schiphol heeft de laatste tijd te maken met extreme drukte vanwege personeelstekort
Schiphol heeft de laatste tijd te maken met extreme drukte vanwege personeelstekort © John van der Tol
Dat er op Rotterdam The Hague Airport geen plek is, is een tegenvaller voor luchtvaartmaatschappijen. Corendon gaf in een eerdere reactie op de aankondiging van Schiphol aan geen vluchten te willen schrappen, maar zo nodig juist uit te wijken naar Rotterdam The Hague Airport. Of de maatschappij ook nog alternatieve uitwijkmogelijkheden ziet, kon een woordvoerster niet direct aangeven.
Op Groningen Airport Eelde is nog wel genoeg ruimte om vluchten van Schiphol over te nemen, zegt de directeur van de luchthaven, Meiltje de Groot. Wat haar betreft staat de deur voor luchtvaartmaatschappijen open. 'Hier zijn geen wachtrijen. Zelfs als je een half uur van tevoren komt, kan je waarschijnlijk nog wel mee met de vlucht.'