Auto's woensdag eerder van de weg gehaald om hitte, Huub Mizee verwacht veel zon en 28 graden

Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in
Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in © ANP
REGIO - Wie woensdag met pech langs de weg komt te staan, wordt sneller geholpen. Vanwege het verwachte warme weer stelt Rijkswaterstaat vanaf 10.00 uur een hitteprotocol in. In onze regio kan de temperatuur oplopen tot 28 graden, zegt Omroep West-weerman Huub Mizee. In zuidoost-Nederland doet het kwik er zelfs nóg een schepje bovenop.
Door het warme weer kan de temperatuur van het asfalt snel oplopen. Daarom worden auto's woensdag sneller van de weg gehaald. Bergingsbedrijven worden door Rijkswaterstaat opgeroepen om gestrande automobilisten naar een benzinestation of een andere plek met voorzieningen te brengen.
Tropische hitte van 30 graden of meer verwacht Mizee in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. Zo heet als in zuidoost-Nederland zal het in onze regio niet worden, voorspelt de weerman. 'In de ochtend is het bewolkt, maar in de middag laat de zon zich goed zien en kan het bij ons 28 graden worden.'

Advies

Weggebruikers worden door Rijkswaterstaat geadviseerd om woensdag een flesje water mee nemen en een paraplu tegen de felle zon.