112-nieuws | Voetganger aangereden in Den Haag - Twee meisjes uit zee gehaald bij Katwijk

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 3 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Voetganger aangereden in Den Haag, auto rijdt door

Op de Neherkade in Den Haag is woensdagavond een voetganger aangereden door een auto. De automobilist zou daarna zijn doorgereden. De politie en ambulance werden opgeroepen vanwege het ongeluk. Het slachtoffer is op de weg behandeld en daarna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden, is nog onduidelijk. Ook is niet bekend hoe het nu met het slachtoffer gaat. Vanwege het incident is de weg richting de Binckhorstlaan afgesloten voor verkeer.

Twee meisjes uit zee gehaald bij Katwijk

In Katwijk zijn woensdagavond twee jonge meisjes uit zee gehaald nadat zij in de problemen waren gekomen in het water. De reddingsbrigade kreeg een melding van mensen die aan het zwaaien waren vanuit de zee. Een van de kinderen is door de reddingsbrigade uit zee gehaald. Het andere meisje is door omstanders gered.
Vanwege het incident werden politie, ambulance en een traumahelikopter opgeroepen naar de Katwijkse kust. Volgens een woordvoerder van de reddingsbrigade was een van de meisjes buiten bewustzijn. De slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de twee kinderen gaat is niet bekend.
Onder andere een traumahelikopter werd opgeroepen vanwege het incident
Onder andere een traumahelikopter werd opgeroepen vanwege het incident © AS Media

Beschuit met muisjes na reddingsactie kalfje

Een zojuist geboren kalfje is woensdagochtend in Alphen aan den Rijn uit het water gered. De brandweer kon het dier in eerste instantie niet vinden, maar een politieagente - met de naam Monique - wel. Het kalfje kon daarop veilig op het droge worden getrokken.
Een uur later kreeg agente Monique een verrassingsbezoek op het politiebureau. Een brandweerwagen stond met zwaailicht en sirene voor de deur om op beschuit met muisjes te trakteren. Als het aan de brandweer ligt wordt het kalfje Monique genoemd. Maar of de boer die naam inmiddels heeft overgenomen?
© Politie Alphen aan den Rijn

Cameratoezicht P+R Sassenheim vanwege diefstallen

Er komt cameratoezicht bij P+R Sassenheim. Dat gebeurt op last van burgemeester Carla Breuer (CDA), het Openbaar Ministerie en de politie. Aanleiding is de aanhoudende grote hoeveelheid diefstallen uit geparkeerde auto's bij het NS-station. Voor een periode van maximaal een halfjaar wordt een camera opgehangen.
'De camera stelt de politie en de boa’s in staat om gerichter controles uit te voeren en de openbare orde te handhaven', schrijft de gemeente Teylingen woensdag in een persbericht. 'Daarnaast staat op de locatie vermeld dat er sprake is van cameratoezicht, wat een afschrikkend effect kan hebben op voertuigcriminelen.' De mobiele camera wordt donderdag geplaatst.
De gemeente Teylingen waarschuwt voor inbrekers
De gemeente Teylingen waarschuwt voor inbrekers © Omroep West

Verdachte van schieten op Leidse woning langer vast

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het voorarrest van een 33-jarige Rotterdammer met negentig dagen verlengd. De man wordt verdacht van het schieten op een woning aan de Sparrenrode in de Leidse Merenwijk. Het onderzoek naar het schietincident van 7 juli is volgens een woordvoerder van het OM nog steeds gaande, meldt mediapartner Sleutelstad. Daarom kan er niet worden ingegaan op inhoudelijke vragen over het strafrechtelijk onderzoek.
De eigenaar van de beschoten woning in de Leidse Merenwijk, Ibrahim Y, staat internationaal gesignaleerd en bevindt zich mogelijk in het buitenland. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale drugshandel en witwassen. Ook is de beschieting van zijn huis te linken aan meerdere aanslagen bij horecazaken en bedrijfspanden.

Drugspand maanden gesloten in Nieuwerkerk

Een huis aan de Vlist in Nieuwerkerk aan den IJssel is gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. Burgemeester Han Weber heeft besloten dat het pand tot 1 november verboden gebied is.
Na een melding bij Meld Misdaad Anoniem werd de hennepkwekerij ontdekt. Twee verdachten konden op heterdaad worden aangehouden. 'Ter plaatse bleek door de aanwezige kwekerij ook sprake van een gevaarlijke situatie', meldt de gemeente Zuidplas. 'Er was brandgevaar door ondeskundig geknutsel aan de elektriciteitsvoorziening waarbij onder meer kabels buiten de meters om "aangelegd" waren.'
Verder was er in het huis, dat werd onderverhuurd, ook een te hoge concentratie koolmonoxide aanwezig. 'Dat vormde groot risico voor de gezondheid van aanwezige personen en dieren.' Het doel van de sluiting om 'de bekendheid van de woning als drugspand in het criminele circuit weg te nemen'.
© Gemeente Zuidplas