112-nieuws | Gewonden bij botsing in Den Haag - A20 dicht om bermbrand

De auto's liepen flinke schade op door het ongeluk
De auto's liepen flinke schade op door het ongeluk © VRPress
DEN HAAG - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 4 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Gewonden bij botsing in Den Haag

Op de Leyweg in Den Haag zijn donderdagmiddag twee auto's tegen elkaar gereden. Vanwege het ongeluk werden politie en ambulance opgeroepen. Uiteindelijk zijn twee personen naar het ziekenhuis vervoerd.
Op foto's is te zien dat de twee auto's flinke schade hebben opgelopen en door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk. Ook is niet bekend hoe het nu met de gewonde personen gaat.

Bermbrand bij Maassluis

Auto- en vrachtverkeer kon woensdag geen gebruik maken van de A20 richting Rotterdam. Ter hoogte van Maassluis woedde rond half drie een bermbrand. Om over genoeg water te beschikken liet de brandweer een waterbak naar de A20 komen. Het vuur is inmiddels onder controle.
Het vuur woedde in de middenberm van de A20. De snelweg werd daarom afgesloten tussen Maasdijk-Oost en Maassluis. Verkeer kon omrijden over de N223 bij De Lier en de A4 langs Midden-Delfland. Rond 16.15 uur werd de snelweg vrijgegeven.
De middenberm van de A20 stond in brand
De middenberm van de A20 stond in brand © Rijkswaterstaat

Politie gebruikt stroomstootwapen bij aanhoudingen

Op het Stationsplein bij Den Haag Holland Spoor zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee verdachten door de politie aangehouden na een melding van een bedreiging met een mes en een mogelijk vuurwapen.
Toen de verdachten door agenten werden aangesproken negeerde één van hen bevelen en liep hij op de agenten af. Daarop gebruikte de politie een stroomstootwapen. De man kon vervolgens worden aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de men een boksbeugel bij zich had en gesignaleerd stond. Er is geen vuurwapen aangetroffen.

Bestuurder rijdt door na aanrijding waarbij Hagenaar (40) zwaargewond raakt

Een 40-jarige Hagenaar is woensdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Neherkade. De man wilde rond 22.30 uur oversteken toen hij werd geschept door een donkere BMW die met hoge snelheid aan kwam rijden.
De bestuurder stopte niet en reed door in de richting van de Rijswijkseweg. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie heeft de BMW schade opgelopen als gevolg van de aanrijding en vraagt iedereen om een dergelijk signalement te melden.
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht © Regio15

Douane zakt weg in zee bij surveillance

Op het strand bij Katwijk hebben douaniers zich met hun auto vastgereden in zee. Dat gebeurde midden in de nacht van woensdag op donderdag. De douane reed over het strand en zag door de duisternis niet dat ze over een grote hoeveelheid mosdiertjes reed in plaats van over zand. Daardoor zakte het voertuig weg in het stromende water van de uitwatering.

Auto voor de tweede keer in één week in brand gestoken

Op de Ilpdendamstraat in Den Haag is woensdag rond middernacht een poging gedaan om een auto in brand te steken. De eigenaar wist de brand zelf te blussen. Het zou de tweede keer in één week zijn dat de auto het doelwit van brandstichting werd. Op zondag 31 juli was het ook al raak. De politie gaat uit van brandstichting. Het onderzoek loopt.

Ravage na crash in Delft

Op het Poortlandplein in Delft is in de nacht van woensdag op donderdag een ravage aangericht toen een automobilist met hoge snelheid tegen een verkeerslicht botste. Na het ongeluk zouden de inzittenden van het voertuig in een andere auto zijn gestapt en weggereden.
Als gevolg van het ongeluk lag de weg bezaaid met brokstukken. De auto zelf was total loss. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de inzittenden, maar kon niemand meer vinden. De bestuurder kon later op de avond alsnog worden aangehouden.
Na het ongeluk lag de weg was de auto total loss en lag de weg bezaaid met brokstukken
Na het ongeluk lag de weg was de auto total loss en lag de weg bezaaid met brokstukken © Regio15