112-nieuws | Auto rijdt scooter aan in Leiden - Kopstaartbotsing op N206 bij Katwijk

Een bestelbusje belandde in de berm langs de N206
Een bestelbusje belandde in de berm langs de N206 © AS Media
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 5 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Scooterrijder gewond na aanrijding met auto in Leiden

In de Marnixstraat in Leiden heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een personenauto. Het ongeval gebeurde toen de automobilist zijn auto uit een parkeervak reed en daarbij de scooter over het hoofd zag. De scooterrijder raakte daarbij gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De automobilist reed de scooter omver toen hij het parkeervak wilde verlaten
De automobilist reed de scooter omver toen hij het parkeervak wilde verlaten © Regio15

Meerdere botsingen op A4, snelweg is weer open

Op de A4 tussen Rotterdam en Den Haag zijn bij afslag Delft meerdere voertuigen op elkaar gebotst. Door het ongeluk was er nog maar één rijstrook open voor al het andere verkeer. Inmiddels zijn alle voertuigen geborgen en is de snelweg weer vrijgegeven. Er staat nog file op de A4, maar die neemt volgens Rijkswaterstaat snel af. Omrijden via de A20 en A13 is daarom niet meer nodig.

Twee gewonden bij kopstaartbotsing in Katwijk, N206 afgesloten voor verkeer

Op de N206 bij Katwijk heeft vrijdagmiddag een kopstaartbotsing plaatsgevonden. Een bestelbusje reed daar tegen een lantaarnpaal en belandde daardoor in de berm. Vervolgens zijn de auto's die achter de bestelbus reden op elkaar gebotst. Vanwege het incident rukten meerdere hulpdiensten uit naar de provinciale weg bij Katwijk.
Twee personen moesten door de brandweer worden bevrijd uit hun auto. Zij zijn daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het nu met de slachtoffers gaat, is onduidelijk. Op foto's is te zien dat de ravage op de weg groot is. Vanwege het incident is de N206 ter hoogte van de Molentuinweg richting Noordwijk lange tijd dicht geweest voor verkeer. Inmiddels is de N206 weer vrijgegeven.

Auto schept scooterrijder in Boskoop

Op de Boezemlaan in Boskoop zijn vrijdagmiddag een scooter en personenauto tegen elkaar gereden. Politie, ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen vanwege het ongeluk. Later is de helikopter weer afgemeld.
Een persoon raakte gewond tijdens het ongeval en is naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het nu met deze persoon gaat is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De weg is enige tijd afgesloten geweest zodat de hulpdiensten veilig hun werk konden doen.
Een persoon raakte gewond door het ongeluk in Boskoop
Een persoon raakte gewond door het ongeluk in Boskoop © AS Media

Autobrand belemmert verkeer A20

Op een vluchtstrook van de A20 staat ter hoogte Nieuwerkerk aan den IJssel een auto in brand. Daarom is de snelweg vanaf knooppunt Gouwe afgesloten. Al het verkeer moet omrijden over de A12 richting Den Haag, en de A13 naar Rotterdam. De afhandeling van de autobrand duurt tot 13.30 uur, verwacht Rijkswaterstaat.

Politiemacht arresteert man met wapen

Bij een politieactie in de Bij de Westermolens in Den Haag, een straatje achter HMC Westeinde, is rond middernacht een man opgepakt. Agenten gingen af op een melding van een bedreiging met een vuurwapen. De meldkamer nam geen enkel risico en liet politiehonden en collega's in kogelwerende vesten naar de straat komen. Ook liepen er agenten met schilden rond.
De politie gebruikte een megafoon om de man naar buiten te dirigeren. Toen de 41-jarige verdachte uit Den Haag geknield op straat zat is hij aangehouden. In de woning werd een wapen gevonden, onderzoek moet nog uitwijzen of het echt of nep is. Ondanks het late tijdstip trok de politieactie veel bekijks van omwonenden.
De politie laat vrijdagmiddag weten dat de zaak na overleg met het OM is geseponeerd en de 41-jarige man weer is vrijgelaten.
Politiemacht in actie aan de Bij de Westermolens in Den Haag
Politiemacht in actie aan de Bij de Westermolens in Den Haag © Regio15

Stroomstoring in Ter Aar

Zo'n 1650 huishoudens in Ter Aar en Woubrugge kampten vrijdagochtend vroeg met een stroomstoring. Er was geen elektriciteit in de postcodes 2461 en 2481. De storing, die volgens netbeheerder Liander rond 4.15 uur begon, was na ruim een uur verholpen. Dat is een uur eerder dan aanvankelijk werd gedacht.