Kwart miljoen voor gouden tip over Jaïr Soares

Jaïr Soares
Jaïr Soares © Politie
MONSTER - De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip die leidt naar de vondst van Jaïr Soares. Dat maakt de foundation donderdag bekend. Op 4 augustus 1995, donderdag precies 27 jaar geleden, verdween de 7-jarige jongen tijdens een dagje strand met zijn familie. Vanwege de vele vragen en weinige aanknopingspunten over wat er precies is gebeurd met Jaïr hebben de Peter R. de Vries Foundation, de familie van Jaïr en het coldcase-team van Den Haag besloten om de vermissingszaak opnieuw onder de aandacht te brengen en een beloning uit te loven.
De 7-jarige Jaïr verdween op 4 augustus 1995 op het strand van Monster, waar hij met zijn ouders was. Toen ze een patatje gingen halen, speelde Jaïr tikkertje rond de strandtent. Daar is hij voor het laatst gezien. Er is nooit meer iets van hem vernomen of teruggevonden.
'Dit is een zaak die ons heel erg raakt. Het kan toch niet zijn dat een gezellig dagje naar het strand eindigt in een 27 jaar lange zoektocht naar je kind? Er moet iemand zijn die meer weet over de verdwijning. De Peter R. de Vries Foundation hoopt dat een lifechanging bedrag van een kwart miljoen euro iemand er toe zet om ons te helpen Jaïr te vinden', laat Kelly de Vries, voorzitter van de Peter R. de Vries Foundation, weten.
In 2019 spraken we voor het programma Team West met de broer van Jaïr over de zaak:

'Ik houd hoop'

'Het gemis slijt nooit. Het is alsof iets aan je knaagt, maar je weet niet waar het zit, waar het vandaan komt en hoe je het kan stoppen. De pijn is chronisch. We móeten alles geven. Ik houd hoop. Hoop is het laatste in mij dat sterft', vertelt Claudio Soares, de broer van Jaïr.
De beloning voor de gouden tip is 6 maanden geldig en verloopt op 4 februari 2023. Tips kunnen (anoniem) via de website van de Peter R. de Vries Foundation worden gegeven.