Scheveningse Strandweg 's avonds dicht in strijd tegen overlast

Strandweg op Scheveningen in de zomer afgesloten
Strandweg op Scheveningen in de zomer afgesloten © gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Scheveningse Strandweg wordt tot en met zondag 28 augustus tussen 20.00 en 6.00 uur afgesloten. De slagboom aan de Scheveningseslag zal op die momenten niet meer toegankelijk zijn. De gemeente neemt de maatregel om zogenoemd 'flanerend autoverkeer' te voorkomen en zo overlast terug te dringen.
Onder flanerend autoverkeer wordt verkeer verstaan dat over de boulevard rijdt en in sommige gevallen ongewenst gedrag vertoont, zoals geluidsoverlast of intimidatie. Met de maatregel hoopt de gemeente strandgangers, bewoners en ondernemers te ontlasten.
Alleen hulpdiensten en enkele overheidsdiensten kunnen binnen de afgesloten tijden bij de slagboom aan de Scheveningseslag erin. Uitrijden is altijd mogelijk. Een extra fysieke barrière op de Scheveningseslag moet ook de overlast van wachtend en kerend autoverkeer voorkomen.

Sluipverkeer

Door middel van hekken en verkeersregelaars worden de achterliggende woonstraten op warme zomerdagen afgesloten tot 21.00 uur. Bewoners worden toegelaten op vertoon van een toegangsbrief. Om sluipverkeer te voorkomen, is het de bedoeling om deze woonstraten op warme dagen afgesloten te houden tot middernacht. Ook deze maatregel staat gepland tot en met 28 augustus.
De gemeente zegt de nieuwe situatie te monitoren en zo nodig aan te passen.