Castlefest tovert kasteel Keukenhof in Lisse om tot sprookjesachtige wereld

Op het Castlefest lopen piraten, vikingen én ridders rond
Op het Castlefest lopen piraten, vikingen én ridders rond © Omroep West
LISSE - Bij kasteel Keukenhof in Lisse klinkt middeleeuws getrommel en lopen er ridders, elfjes en andere mythische wezens met een grote glimlach rond over het terrein. Na twee jaar van afwezigheid door corona vindt daar eindelijk het festival Castlefest weer plaats. Drie dagen lang kunnen mensen in hun mooiste kostuums zich helemaal onderdompelen in een fantasiewereld. 'En het is perfect weer, niet te warm en niet te koud', voegt een festivalganger toe.
Tijdens Castlefest kunnen de bezoekers spelletjes spelen, genieten van muziek bij een groot podium, heerlijk eten en nog veel meer. Maar dat is niet het belangrijkste onderdeel van het festival volgens veel bezoekers. Dat zijn namelijk de kostuums. Een belangrijk onderdeel van Castlefest is dat alle festivalgangers verkleed als fantasiefiguur naar het festival komen. Van grote hoepeljurken tot aan piratenhoeden, alles komt voorbij op het terrein van kasteel Keukenhof.
Castlefest tovert kasteel Keukenhof in Lisse om tot sprookjesachtige wereld
Tussen alle sprookjesachtige figuren op het fantasy festival lopen er ook een handje vol mannen rond in een ridderkostuum. 'Het kostuum weegt bij elkaar zo'n 25 kilo. Dus het is wel een beetje zwaar', vertelt een van de ridders. 'En ik zweet mij kapot', voegt hij grinnikend toe. Een mederidder vind de warmte wel meevallen. 'Mijn maliënkolder laat gelukkig wel genoeg lucht door. Er zitten namelijk allemaal gaten in', lacht de andere ridder.

'Ik ben de echte'

Er lopen niet alleen volwassenen rond op het festival, ook bij kinderen is het populair. 'Ik ben verkleed als Link', zegt een jongetje met een oranje puntmuts en elfenoren op. Later blijkt er nog wel enige discussie te zijn over hoe 'Link' er precies uit ziet. 'Hij is alleen een neppe Link en in ben de echte', roept een andere jongetje met een groene puntmuts en elfenoren. Ondanks dit discussiepuntje lopen de twee kinderen daarna lachend verder over het festivalterrein, genietend van alle figuren om zich heen.
Tot en met zondag vindt het Castlefest plaats bij kasteel Keukenhof in Lisse