Naar de film op het strand: Pathé tovert Scheveningen om tot bioscoop

Jurassic Park is te zien op het witte doek tijdens de Pathé Summer Cinema
Jurassic Park is te zien op het witte doek tijdens de Pathé Summer Cinema © Omroep West
DEN HAAG - Terwijl de zon in de zee zakt, zoeken bezoekers een plekje uit op het meer dan dertig meter lange strandlaken. Bioscoopketen Pathé organiseerde vrijdagavond een voorstelling op het strand van Scheveningen. Een plekje bemachtigen was nog niet zo makkelijk, maar voor de gelukkigen die aanwezig waren, was het een een bijzondere avond. 'Ik hoop dat ze dit elke zomer blijven doen', zegt een blije bezoeker.
Het is een unieke ervaring: een film bekijken op het strand. Het is onderdeel van Pathé's 'Summer Cinema'. Bij binnenkomst in het Beach Stadion wordt er popcorn en drinken geserveerd aan de bezoekers. Liefhebbers van de bioscoop konden zich aanmelden voor een plekje om één van de drie filmavonden in Scheveningen bij te wonen. Mensen konden dan plaatsnemen op het speciaal ontworpen strandlaken van maar liefst dertig meter.
Bezoekers op het strandlaken van Pathé
Bezoekers op het strandlaken van Pathé © Omroep West
Terwijl de zeemeeuwen vanaf boven al op zoek zijn naar gevallen stukjes popcorn, wordt de intro van Jurassic Park afgespeeld. Als je goed luistert, kan je het ruisen van de zee nog horen. 'Ik hoopte zó dat ik erbij kon zijn. Ik heb wel eens vaker gezien dat er op gekke plekken bioscoopavonden worden georganiseerd en elke keer liep ik het mis. Maar nu ben ik er gelukkig wel bij', vertelt een bezoeker uitgelaten.
Dat het Beach Stadion snel vol zou lopen, daar twijfelde Pathé niet aan. Binnen no-time waren alle tickets uitverkocht. 'Er gaat niets boven een filmervaring op het grote doek, samen met anderen. Dat hebben we bij iedere heropening weer gezien, waarbij bezoekers ons elke keer weer in groten getale terug wisten te vinden', aldus een woordvoerder. 'Daarnaast vinden we het ook belangrijk om filmfans unieke belevenissen te bieden, want we zien dat dit ook heel erg geliefd is en gewaardeerd wordt.'
Achter het strandlaken is nog meer ruimte voor bezoekers op de tribune
Achter het strandlaken is nog meer ruimte voor bezoekers op de tribune © Omroep West
Het is niet de eerste keer dat er een filmavond wordt georganiseerd op een bijzondere plek. Aan het begin van de coronaperiode konden filmliefhebbers naar een drive-in voorstelling, waarbij je vanuit je auto kon genieten van een film. Deze hele zomer organiseert Pathé 'buitenbioscopen' op verschillende plekken in het land, waarvan dit weekend dus in Scheveningen. 'We hebben de hele zomer een rooftop cinema op het dak van Pathé Utrecht Leidsche Rijn waarbij we dagelijks één van de nieuwste films vertonen', vertelt de woordvoerder.
Drive-in bioscoop in 2020
Drive-in bioscoop in 2020 © ANP
Zaterdag en zondag worden er nog twee andere films vertoont. Zaterdag kunnen bezoekers kijken naar de klassieker 'Grease' en zondag zal 'House of Gucci' op het grote scherm in het Beach Stadium te zien zijn. Een tip voor wie het snel koud heeft: ondanks dat aanhoudende hitte van de afgelopen tijd is het niet meer zo warm op het strand als de zon weg is. Het is dus handig om een deken of jas mee te nemen voor tijdens de voorstelling.
De film Jurassic Park wordt afgespeeld in het Beach Stadium
De film Jurassic Park wordt afgespeeld in het Beach Stadium © Omroep West