112-nieuws | Rookoverlast in Leimuiden door brand in landbouwvoertuig - Zwaar ongeluk op A4

Bij de brand komt veel rook vrij
Bij de brand komt veel rook vrij © NieuwsFoto.nl
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 6 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Brand in landbouwvoertuig, rookoverlast in Leimuiden

In Leimuiden was zaterdagmiddag rookoverlast vanwege een brand in het naastgelegen Leimuiderbrug. Bij de Weteringweg, niet ver van de oprit naar de A4, was brand uitgebroken in een landbouwvoertuig. Volgens de brandweer sloeg het vuur over naar de berm.
Na ongeveer een uur was het vuur onder controle. 'Op dit moment houdt de brandweer nog het land in de gaten of de brand niet oplaait', laat een brandweerwoordvoerder weten.

Twee lichamen gevonden in Zoetermeer

In een huis aan het Kramerplan in Zoetermeer zijn twee doden gevonden. Dat meldt de politie. De lichamen werden aan het eind van de middag ontdekt.
De straat is afgezet
De straat is afgezet © Regio15

Dode en gewonden na ongeluk bij Lekkerkerk

Bij een ernstig ongeluk op de N210 bij Lekkerkerk is zaterdagmiddag iemand overleden. Het slachtoffer kwam om het leven na een frontale botsing tussen een auto en een busje. Twee anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Twee inzittenden van een andere auto raakten gewond
Twee inzittenden van een andere auto raakten gewond © MediaTV

Woningen ontruimd bij brand

Bij een brand in een pand in Waddinxveen moesten meerdere woningen worden ontruimd. De brand aan de Mercuriusweg brak in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.30 uur uit. Niemand raakte gewond. Hoeveel woningen er precies moesten worden ontruimd, meldt de brandweer niet.
Hoe de brand kon ontstaan, is ook nog niet duidelijk. In het pand zaten volgens de brandweer 'enkele woonunits'. De bewoners moesten hun huis uit en hebben de nacht ergens anders doorgebracht. Rond 2.20 uur was de brand onder controle. De brandweer heeft met ventilatoren geprobeerd de rook te verdrijven uit het gebouw.
De brandweer heeft meerdere woningen ontruimd
De brandweer heeft meerdere woningen ontruimd © MediaTV

A4 urenlang dicht door zwaar ongeluk

Bij een zwaar ongeluk op de A4 tussen Nieuw-Vennep en Weteringbrug is een auto over de kop geslagen. Meerdere slachtoffer zaten bekneld, meldt de veiligheidsregio Kennemerland. De brandweer heeft de slachtoffers bevrijd, waarna ze naar het ziekenhuis zijn gebracht.
De A4 vanuit Amsterdam richting Den Haag was ter hoogte van het ongeluk urenlang dicht vanwege opruimwerkzaamheden. Ook deed de politie onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Inmiddels is de weg weer vrij.
De auto sloeg over de kop
De auto sloeg over de kop © AS Media