112-nieuws | Scooterrijder onderuit naast A12 - Veel schade bij botsing Den Haag

Hulpdiensten ontfermen zich over de scooterrijder
Hulpdiensten ontfermen zich over de scooterrijder © Spa-Media
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 8 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Scooterrijder hard ten val

Een scooterrijder is maandagavond ongelukkig ten val gekomen op het Nootdorpsepad, een brom- en fietspad langs de A12 bij Zoetermeer. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk.
De man is door ambulancepersoneel op een vacuümmatras gelegd en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Voor het ongeluk werd ook een arts uit de traumahelikopter besteld, maar dat was uiteindelijk niet meer nodig.

Drie auto's zwaar gehavend

Bij een botsing op de Erasmusweg in Den Haag hebben drie auto's flinke schade opgelopen. Ter hoogte van de Betje Wolffstraat botsten twee personenauto's en een bedrijfsbusje op elkaar. Een van de betrokkenen schoot daarna door tegen een geparkeerde bestelbus.
Ambulancepersoneel heeft de inzittenden nagekeken, maar voor niemand was een ritje naar het ziekenhuis nodig. Verkeer op de Erasmusweg werd tijdelijk omgeleid.
De schade aan de voertuigen was groot
De schade aan de voertuigen was groot © VR Press

Camperbusje vat vlam

Een camperbusje aan de Goudse Burgemeester Martenssingel is beschadigd geraakt door brand. Waarschijnlijk ontstond het vuur onder de motorkap. Opgetrommelde brandweerlieden wisten te voorkomen dat het busje zou afbranden, toch lijkt de schade groot. Een aantal spulletjes die achterin lagen zijn door brandweermensen eruit gehaald.
Rookwolken bij brand in camperbusje Gouda
Rookwolken bij brand in camperbusje Gouda © Media TV

Brandstichting voor woning gezin

Voor een woning in de Chicagostraat in Den Haag zijn zaterdagochtend vroeg twee scooters in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar de gevel van een woning, waar een gezin verbleef. Zij moesten via de achtertuin vluchten. Ook drie geparkeerde auto's raakten door de brand beschadigd, zo maakte de politie maandag bekend.
Getuigen hebben twee in het donker geklede personen gezien die mogelijk iets met de brandstichting te maken hebben. Wie meer weet over de brand maar nog niet met de politie heeft gesproken kan bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
De voorgevel van de woning is zwartgeblakerd
De voorgevel van de woning is zwartgeblakerd © District 8

Bermbrand en autobrand in Kwintsheul

De Westlandroute (N222) tussen Kwintsheul en De Lier is maandagmiddag afgesloten geweest omdat een auto in brand stond. Daarna sloeg het vuur over naar de berm. Op foto's is te zien dat een auto met open dak in brand heeft gestaan. Om hulpdiensten de ruimte te geven, werd de provinciale weg afgesloten tussen de Van Luyklaan en de Zwethlaan. Het verkeer kon omrijden over de Woudseweg (N223) bij De Lier. Rond 16.15 uur ging de weg weer open.
Autobrand op De Westlandroute
Autobrand op De Westlandroute © VR Press

Gevaarlijke zee bij Scheveningen

Op het Zuiderstrand bij Scheveningen is maandagmiddag de gele vlag gehesen. Dit houdt in dat de zee gevaarlijk is. Geadviseerd wordt om tot maximaal kniehoogte het water in te gaan. Bovendien is bij een mui een afzetting geplaatst. Een mui is een opening tussen twee zandbanken, waarin het water snel en met veel kracht naar de zee terugstroomt.

N11 dicht na ongeluk

De N11 is maandag zo'n anderhalf uur afgesloten geweest tussen snelweg A4 en het kruispunt met Zoeterwoude-Rijndijk. Het gaat om de richting vanuit Leiden naar Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Aanleiding was een ongeluk. Sinds 15.00 uur is de weg weer open.
Deze auto is zwaar beschadigd na het ongeluk op de N11
Deze auto is zwaar beschadigd na het ongeluk op de N11 © Regio15

Brand in kinderdagverblijf vol kinderen

Kinderdagverblijf Atlantis aan de Oude Wereld in Alphen aan den Rijn is maandag ontruimd geweest vanwege een brand. Alle aanwezige kinderen en begeleiders wisten het gebouw tijdig te verlaten. Een pan op het vuur was de oorzaak van de brand.
De kinderen werden vlak buiten het gebouw opgevangen door de brandweer, ambulance en politie
De kinderen werden vlak buiten het gebouw opgevangen door de brandweer, ambulance en politie © MediaTV

Geen treinen vanwege scheur in wissel

Het treinverkeer in de regio Leiden is ernstig ontregeld. Er rijden geen treinen tussen Hoofddorp en Leiden Centraal. Tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal rijden minder intercity's. Een scheur in een puntstuk van een wissel is de oorzaak van de problemen, aldus ProRail.
Omdat het puntstuk niet meteen kan worden vervangen, zal de storing in ieder geval duren tot 23.30 uur. Door de problemen is het extra druk op de de route tussen Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.

Automobilist gaat ervandoor na aanrijding

Een automobilist is er in de nacht van zondag op maandag vandoor gegaan na het veroorzaken van een aanrijding. Rond half een stond een brommobiel op de Melis Stokelaan in Den Haag voorgesorteerd voor linksaf, richting Moerweg. Toen het licht groen werd en de bestuurder gas gaf, werd hij aangereden door een auto die uit de tegenstelde richting kwam. De bestuurder van die auto stopte niet, maar reed door in de richting van de Troelstrakade.
De bestuurder van de brommobiel, een 36-jarige man uit Delft, is met hoofd- en knieletsel overgebracht naar een ziekenhuis.
De brommobiel in Den Haag raakte door de aanrijding zwaar beschadigd
De brommobiel in Den Haag raakte door de aanrijding zwaar beschadigd © Regio15

Metershoge vlammen in Gouda, huizen beschadigd

In een schuur aan de Walvisstraat in Gouda heeft maandagochtend vroeg brand gewoed. Metershoge vlammen waren te zien vanuit de tuin. De ramen van meerdere woningen zijn gebarsten als gevolg van de brand. De schuur is compleet verwoest. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Brand aan de Walvisstraat in Gouda
Brand aan de Walvisstraat in Gouda © AS Media

Schietpartij in Boskoop

Een woning aan de Windakker in Boskoop is in de nacht van zondag op maandag beschoten. Dat gebeurde volgens de politie na een conflict. Er is één aanhouding verricht.
Er zit een kogelgat in de ruit van het huis
Er zit een kogelgat in de ruit van het huis © MediaTV