112 nieuws | Agenten redden hond van snikheet balkon - Doorrijder gezocht na ongeluk

© Wijkagenten Schilderswijk-West
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 10 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Agenten redden hond van snikheet balkon

Een herdershond is woensdagmiddag door de politie van een balkon gered. Het dier zat volgens de politie al uren in de brandende zon. Het baasje was niet bereikbaar. 'Ter plaatse werd een temperatuur gemeten van 44 graden', melden de wijkagenten van Schilderswijk-West.
De agenten twijfelden geen moment. 'Woning betreden, hond in beslag genomen en overgedragen aan de dierenambulance. Tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt.'
© Wijkagenten Schilderswijk-West

A4 dicht richting Rotterdam door ongeval

De A4 is woensdagmiddag door een ongeval enige tijd dicht geweest bij de Ketheltunnel in de richting Rotterdam. Vlak voor de tunnel is een ongeluk gebeurd, laat Rijkswaterstaat weten. Automobilisten die van Den Haag richting Rotterdam wilden, moesten omrijden via de A13 en de A20.

Politie Zoetermeer zoekt doorrijder

De politie is in Zoetermeer op zoek naar de bestuurder van een Mercedes die is doorgereden na een aanrijding. Dat schrijft een wijkagent op Twitter. De aanrijding gebeurde dinsdagavond rond 22.00 uur op de Frankrijklaan. De auto waarmee het ongeluk werd veroorzaakt werd een stuk verderop, op de Griekenlandlaan, gevonden. De bestuurder was er al vandoor. De auto is inbeslaggenomen voor onderzoek.

N207 gestremd, brug kapot

De Leimuiderbrug kampte woensdag wederom met een storing. Het brugdek wilde niet meer sluiten, waardoor het verkeer op de provinciale weg N207 tussen Alphen aan den Rijn en knooppunt Burgerveen (A4) vastliep.
Onlangs is de hydraulische installatie van de brug gerepareerd. De provincie Noord-Holland, beheerder van de brug, hoopte dat er daarmee een einde zou komen aan de vele storingen van de Leimuiderbrug. Wat de oorzaak is van de stremming op woensdagochtend is nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat de storingen nog geen verleden tijd zijn, meldt Studio Kaag en Braassem, mediapartner van Omroep West.
Het is niet de eerste keer dat de brug in storing staat sinds de recente reparatiewerkzaamheden. Ook maandagochtend deed de Leimuiderbrug het enige tijd niet.
Leimuiderbrug (N207)
Leimuiderbrug (N207) © Google Street View

Auto rijdt water in, bestuurder niet gevonden

Woensdagnacht is een auto het water bij de Haagse Laakkade ingereden. De politie en brandweer zijn rond kwart voor een in het water op zoek gegaan naar de inzittende(n), maar hebben niemand kunnen vinden. Ook in de omgeving heeft de politie niemand aangetroffen. Een bergingsbedrijf heeft de met kroos bedekte auto uit het water gehaald.
Auto te water bij de Laakkade
Auto te water bij de Laakkade © Regio15

Aanhouding op Rotterdam The Hague Airport

Op Rotterdam The Hague Airport is woensdagochtend een 18-jarige jongeman aangehouden die vlak voor vertrek een foto deelde van een neergestort vliegtuig. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee op Twitter.