112 nieuws | Drugsdealer opgepakt in Haags plantsoen - Brandweer haalt gasflessen uit water

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 12 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Drugsdealer aangehouden in Den Haag

De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden die wordt verdacht van het dealen van drugs. De verdachte had meerdere zakjes met drugs bij zich.
De vermoedelijke dealer werd opgepakt in het Helena van Doeverenplantsoen in Den Haag. De afgelopen tijd kwamen vanuit die locatie veel meldingen van drugsoverlast, waarna de politie extra heeft gesurveilleerd.

Brandweer haalt gasflessen uit water in Leiden

In het water langs de Haarlemmerweg in Leiden zijn vrijdagmiddag drie gasflessen gevonden. Voorbijgangers belden de brandweer nadat zij luchtbelletjes in het water zagen. Toen de hulpdiensten waren gearriveerd, vonden duikers van de brandweer de drie flessen in het water. Later bleek het om een zuurstoffles en twee flessen met acethyleen te gaan.
Nadat de flessen uit het water waren getild, heeft de gemeente Leiden deze afgevoerd. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de drie gasflessen tijdens werkzaamheden in het water gegleden.
Een zuurstoffles en twee flessen met acethyleen werden in het water gevonden
Een zuurstoffles en twee flessen met acethyleen werden in het water gevonden © Regio15

Konijn met poten vastgebonden en in water gegooid

In een natuurgebied in Den Haag is in het water een konijn gevonden die onder bijzondere omstandigheden is omgekomen. Dat bevestigt de politie. Het dier lag in het water met zijn pootjes aan elkaar gebonden.

Scooterrijder aangereden door automobilist

De bestuurder van een scooter is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto en een aanhanger. Ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over het slachtoffer.
De aangereden scooter
De aangereden scooter © Regio15

Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk

Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagochtend zijn vrachtwagen klemgereden in een woonwijk in Den Haag. Dat gebeurde toen hij een te smalle bocht in de Georges Bizetstraat wilde nemen. Wat de vrachtwagen in de straat deed is niet bekend, sinds de wijk slecht toegankelijk is voor zulke grote auto's. De politie heeft de vrachtwagen gecontroleerd en probeert hem met behulp van een bergingsbedrijf weer uit de wijk te halen.
Tijdens zijn poging heeft de vrachtwagenchauffeur de nodige schade veroorzaakt. Eén auto verloor zijn achterruit en werd over een verkeersbord heen geduwd. Daarnaast zouden er mogelijk nog meer auto's langs de straat staan met schade.
© Regio15

Ravage op Amsterdamse Veerkade na botsing

Op de Amsterdamse Veerkade in Den Haag is in de nacht van donderdag op vrijdag een ravage aangericht toen twee auto's op elkaar knalden. Dat gebeurde op de kruising met Spui. De inzittenden van beide auto's kwamen er zonder verwondingen vanaf. De voertuigen zijn total loss verklaard.
Dit is een van de gecrashte auto's op de Amsterdamse Veerkade
Dit is een van de gecrashte auto's op de Amsterdamse Veerkade © Regio15

Geparkeerde auto gaat in vlammen op

Een geparkeerde auto aan de Strausslaan in Den Haag is vrijdagochtend in vlammen opgegaan. Bewoners zouden vooraf aan de brand een harde knal hebben gehoord. De brandweer kon dankzij snel ingrijpen voorkomen dat de brand oversloeg naar een andere auto, maar kon het voertuig zelf niet meer redden. Een deel van de heg en een boom vlogen ook in brand.
De autobrand gebeurde op hetzelfde moment dat er vier auto's in brand stonden op een bedrijfsterrein aan de Kerketuinenweg. De politie gaat niet uit van een verband tussen de twee zaken. Wel vermoeden ze brandstichting bij de geparkeerde auto.

Meerdere auto's uitgebrand bij autodealer

Op het parkeerterrein van een autodealer aan de Kerketuinenweg in Den Haag zijn vrijdagochtend vroeg zeker vier auto's volledig uitgebrand. Een vijfde auto raakte zwaarbeschadigd. De politie vermoedt dat de brand is ontstaan door kortsluiting in één van de voertuigen.
Vier auto's zijn volledig uitgebrand
Vier auto's zijn volledig uitgebrand © Regio15

Auto botst op enorme stoel

Een opmerkelijk verkeersongeluk in Zoetermeer: een automobilist reed in de nacht van donderdag op vrijdag rechtdoor een rotonde op de Zwaardslootseweg en kwam tot stilstand tegen een enorme stoel in het midden van die rotonde. De automobilist reed eerst een lantaarnpaal omver om vervolgens op het kunstwerk te botsen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Scooterrijder gewond na aanrijding met auto

Op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag zijn donderdagavond twee Hagenaars van 31 en 32 op een scooter gewond geraakt toen zij werden aangereden door een auto. De aanrijding vond plaats rond 23.35 uur, toen de twee over de weg richting het centrum reden. Op dat moment kwam er in tegengestelde richting een personenauto aangereden, bestuurd door een 28-jarige Haagse. Zij belandde volgens de politie om onbekende redenen op de verkeerde weghelft.
De bestuurder van de scooter probeerde de auto nog te ontwijken maar dat mocht niet meer baten. Beide opzittenden kwamen even verderop op het wegdek terecht en raakten bij het ongeluk gewond. De mannen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Voor het ongeluk werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De automobiliste moest een bloedproef afnemen. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.
Eén opzittende van de scooter raakte bij het ongeluk zwaargewond
Eén opzittende van de scooter raakte bij het ongeluk zwaargewond © Regio15