112 nieuws | Jongen van bodem zwembad gehaald en gereanimeerd - Beroving in Den Haag

Een traumateam kwam ter plaatse om medische hulp te verlenen
Een traumateam kwam ter plaatse om medische hulp te verlenen © AS Media
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 11 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Jongen van bodem zwembad gehaald en gereanimeerd

Een jongen in de puberleeftijd is donderdagmiddag uit het water van zwembad Poelmeer in Oegstgeest gehaald. Dat meldt mediapartner Sleutelstad. Een toezichthouder vond de jongen op de bodem van het bad en is begonnen met reanimeren, laat een woordvoerder van het zwembad weten. Het slachtoffer is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Voor de hulpverlening kwamen veel hulpdiensten naar het zwembad, waaronder een traumahelikopter en twee ambulances. De politie heeft de ambulance naar het ziekenhuis begeleid. Hoe het op dit moment met de tiener gaat, kunnen zowel de politie als het zwembad niet zeggen.
De zes medewerkers die aan het einde van de middag in het zwembad aan het werken waren, zijn opgevangen door slachtofferhulp. 'Dit heeft uiteraard nogal een impact', aldus de woordvoerder van Poelmeer. Om die reden is het zwembad voor de rest van de dag gesloten en zijn de geplande activiteiten afgezegd. Wat er precies is gebeurd en waarom de jongen op de bodem terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. 'We brengen nu in kaart wat er zich heeft afgespeeld en gaan de nodige meldingen uiteraard doen', aldus de woordvoerder.

Beroving in Den Haag

Op de Jacob Catsstraat in Den Haag heeft donderdagmiddag een beroving plaatsgevonden. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie is op zoek naar een 20-jarige man. Hij zou na de beroving zijn weggerend in de richting van de Hoefkade en Westenbergstraat. Mensen die de man zien, wordt gevraagd om 112 te bellen.

Duinbrand blijkt stofwolk achter tractor

De melding van een duinbrand in Noordwijk bleek uiteindelijk loos alarm. De brandweer rukte rond 15.30 uur uit vanwege de melding van bruine rook in de Coepelduynen, maar de rookwolk bleek een stofwolk te zijn.
Die stofwolk werd veroorzaakt door een tractor die door het land achter de duinen reed. Na een paar minuten kon de brandweer weer terug naar de kazerne.
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP

15-jarige jongen zwaar mishandeld

Een 15-jarige jongen is woensdagavond rond 23.00 uur zwaar mishandeld in park De Heuvels in Rijswijk. Het slachtoffer wist te ontkomen aan zijn belager, naar niet voordat hij zware klappen kreeg en meerdere verwondingen opliep. Bij thuiskomst belde de jongen de politie, die even later een 17-jarige verdachte kon aanhouden. De politie is nog op zoek naar getuigen van de mishandeling.

Schuur in lichterlaaie

Aan het Lichtgroen in Zoetermeer is donderdagochtend een schuurtje van een woning volledig afgebrand. De brand ontstond rond 10.30 uur en zorgde voor een flinke rookpluim. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend. Niemand raakte gewond.

Gewonde bij ruzie, zes aanhoudingen

In een woning aan het Schulpplein in Wassenaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag zes personen aangehouden. Eén jongeman is gewond geraakt bij de ruzie. Hij is mishandeld.
De politie kreeg rond 1.15 uur meerdere meldingen van een steekpartij in de buurt van het Schulpplein. Bij aankomst werd een slachtoffer aangetroffen met onder andere verwondingen in het gezicht. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Of er ook daadwerkelijk gestoken is, zegt de politie niet vast te kunnen stellen.
In totaal werden zes verdachten aangehouden voor de steekpartij
In totaal werden zes verdachten aangehouden voor de steekpartij © Regio15

Man met hamer geslagen bij overval

Aan de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg is woensdagavond een man gewond geraakt bij een overval. Het slachtoffer stapte rond 22.30 uur in zijn geparkeerde bestelbus toen hij door twee mannen met een hamer werd overvallen. De mannen eisten geld van het slachtoffer en sloegen hem met de hamer. Vervolgens gingen zij er met de buit vandoor in de richting van de Spinozalaan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd voor zijn verwondingen.
De politie heeft de omgeving doorzocht maar nog niemand aangehouden. Het zou gaan om twee mannen van rond de 20 jaar oud. Beiden hadden een slank postuur en waren ongeveer 1.85 meter lang. Tijdens de overval droegen zij zwarte kleren en een bivakmuts.
De eigenaar van de winkel zou uit zijn bestelbus zijn getrokken door twee mannen
De eigenaar van de winkel zou uit zijn bestelbus zijn getrokken door twee mannen © Regio15

Kleine duinbrand in Katwijk

Aan de Boulevard Zeezijde in Katwijk heeft donderdagochtend een kleine duinbrand gewoed. De brand was al snel onder controle. Hoe de brand kon ontstaan is onbekend.

Brand in plantenbak op dakterras

Op een dakterras aan de Middelweg in Leiden heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed in een plantenbak. De brandweer schaalde op naar middelbrand en had het vuur al snel onder controle. Als gevolg van de bluswerkzaamheden heeft een onderliggende fietsenwinkel schade opgelopen. Stichting Salvage helpt bij de afhandeling daarvan.

Dixi's uitgebrand in Reeuwijk

Aan de Korssendijk in Reeuwijk zijn woensdagavond twee dixi's volledig uitgebrand. De brand ontstond rond 23.50 uur en was al snel onder controle door de brandweer. Hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend.