'Grootste omgekeerde Nederlandse vlag' opgehangen aan reclametoren in Maasdijk

De omgekeerde Nederlandse vlag aan de reclametoren
De omgekeerde Nederlandse vlag aan de reclametoren © Omroep West
MAASDIJK - Sympathisanten van het boerenprotest hebben aan een reclametoren langs de N223 bij Maasdijk een grote omgekeerde Nederlandse vlag opgehangen. Het zou volgens de boeren gaan om 'de grootste omgekeerde vlag van Nederland'. Of de provincie actie gaat ondernemen na het ophangen van de vlag, kon een woordvoerder nog niet zeggen.
De vlag hangt aan een toren van fastfoodketen McDonald's, bij het filiaal in Maasdijk aan het Westerleeplein. Eerder hingen er al enkele kleine omgekeerde Nederlandse vlaggen aan de mast, maar die zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vervangen door één groot exemplaar. De McDonalds was nog niet bereikbaar voor een reactie.
Volgens de boeren is de enorme vlag aan de toren een 'statement tegen het falende wanbeleid en mislukte overleg' van vrijdag. Bij boerenorganisaties heerst namelijk grote teleurstelling na het gesprek vrijdag met stikstofgespreksleider Johan Remkes.

'Hardste acties ooit'

Vervolggesprekken met meerdere boerenorganisaties zitten er daarom niet in. LTO zal eind augustus wel weer aanwezig zijn bij een volgend overleg over de stikstofcrisis, zei LTO-voorzitter Sjaak van der Tak vrijdagavond in Nieuwsuur. De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) reageert feller en zegt de hardste acties ooit te gaan voeren.