A Local Swim Westland verpulvert record met nieuw bedrag

Zwemmen in de Lee voor het goede doel
Zwemmen in de Lee voor het goede doel © ALS Westland
DE LIER - Het sportieve evenement A Local Swim Westland, dat zaterdagmiddag in De Lier is gehouden, heeft een totaalbedrag van 838.000 euro opgebracht. Dat is een recordbedrag en fors hoger dan de ruim 570.000 euro die vorige editie werd opgehaald. Het geld komt ten goede aan onderzoek naar de zenuw-spierziekte ALS.
Het bedrag werd onthuld na afloop van de vierde editie van de 'Swim'. Het zwemfestijn in het riviertje de Lee wordt sinds 2014 om de twee jaar gehouden. Tijdens de laatst gehouden editie in 2018 werd een destijds recordbedrag van 573.715 euro bijeengebracht. Vanwege de coronapandemie werd de editie 2020 geschrapt en daarna kon dit evenement ook in 2021 geen doorgang vinden.
In de loop van afgelopen maandag passeerde de doorlopende teller van de actie de 500.000 euro. Bij de start zaterdagmiddag, waar burgemeester Bouke Arends het vertreksein gaf, was het resultaat al opgelopen tot ruim 667.000 euro. Bijna zeshonderd deelnemers ondernamen hun zwemtocht over een afstand variërend van 530 meter (jeugd) tot 2 kilometer. In de afgelopen maanden hebben zij individueel en ook via bedrijven en vriendengroepen geld ingezameld voor de Stichting ALS.