Nieuws

Politie onderzoekt verband tussen fatale aanrijding en twee doden in huis

De recherche doet onderzoek in de woning
De recherche doet onderzoek in de woning © Regio15
ZOETERMEER - De politie onderzoekt of er een verband is tussen de fatale aanrijding in Lekkerkerk en de vondst van twee dode personen in een huis in Zoetermeer. Zaterdagmiddag vond de dodelijke aanrijding plaats en even later werden in een huis twee lichamen gevonden. 'We houden alle opties open, maar we kijken inderdaad ook of er een verband is tussen beide incidenten.' Dat is niet gebruikelijk bij twee zaken die ver van elkaar af lijken te staan.
De Telegraaf meldde op basis van bronnen rond het politieonderzoek dat de fatale aanrijding op de N210 in Lekkerkerk zaterdagmiddag leidde naar de vondst van de twee doden. Dat kan de politie niet bevestigen, maar het feit dat er rekening wordt gehouden met een verband, is wel opmerkelijk. Dat is niet gebruikelijk, bevestigt de politiewoordvoerder. 'Dat doen we inderdaad niet zomaar.' De aanrijding vond even voor 13.00 uur plaats, de lijkvinding werd rond 17.00 uur gemeld.
'Hoedje was bekende verschijning'
De recherche is de hele nacht bezig geweest bij de woning aan het Kramerplan in Zoetermeer, waar twee doden in huis lagen. 'We doen nog steeds uitgebreid onderzoek', laat de woordvoerder weten. 'Hopelijk weten we in de loop van de dag meer.' De zwarte schermen zijn inmiddels weg uit de straat, maar de woning is nog wel verzegeld.

Emotie in de straat

Ook buurtbewoners zijn bekend met de geruchten dat het doodgereden slachtoffer in Lekkerkerk betrokken is bij de dood van de twee personen in de Zoetermeerse woning. Volgens een buurvrouw is het in Lekkerkerk omgekomen slachtoffer een 72-jarige man die met zijn vrouw en zoon aan het Kramerplan woont.
De buurvrouw, die met haar hondje buiten loopt, kende de man. 'Hij had twee hondjes, dus ik kwam hem geregeld tegen en dan maakten we een praatje', vertelt ze. De vrouw vermoedt dat de man iets te maken heeft met de dood van zijn vrouw en zoon.
Twee inzittenden van een andere auto raakten gewond
Twee inzittenden van een andere auto raakten gewond © MediaTV
Het huis waar de lichamen werden gevonden, staat inderdaad op naam van een man van 72. De andere eigenaar is een vrouw van 70. De politie wil over leeftijden van de slachtoffers in zowel Zoetermeer als Lekkerkerk echter nog niets kwijt. Ook veel andere buurtbewoners praten liever niet over de vondst van het dode tweetal. 'Er is veel emotie in de straat', zegt een verslaggever van Omroep West. 'Veel naaste buren willen niets over de trieste gebeurtenis kwijt.'
De woning was de hele nacht afgeschermd met zwarte hekken
De woning was de hele nacht afgeschermd met zwarte hekken © Omroep West