Nieuws

Ongeloof blijft in buurt na doden Zoetermeer: 'Hoedje was bekende verschijning'

Bloemen voor de deur van de woning aan het Kramerplan in Zoetermeer
Bloemen voor de deur van de woning aan het Kramerplan in Zoetermeer © Omroep West
ZOETERMEER - Bewoners van het Kramerplan en omliggende straten in Zoetermeer zijn nog altijd geschokt en verbijsterd door wat zich daar dit weekend heeft afgespeeld. Met name 'Hoedje' was een veel geziene man. In een woning werden twee lichamen aangetroffen. Een derde bewoner was zaterdagmiddag betrokken bij een dodelijk ongeval op de N210 bij Lekkerkerk.
Buurtbewoners reageren vooral met verdriet, ongeloof en vol vragen over wat zich precies heeft afgespeeld. 'Ik heb die man met zijn zoon en twee hondjes op zaterdag om 8.30 uur nog zien lopen', zegt een van hen. Een andere buurtbewoner hoorde een uur later gegil uit het huis komen.
Vooral de 72-jarige man uit het gezin was een bekende, kleurrijke verschijning in de buurt. Tijdens het uitlaten van zijn twee hondjes droeg hij regelmatig vrouwenkleding en hoge hakken. Omdat hij ook vaak een hoedje op had, werd Hoedje zijn bijnaam. 'Een vriendelijke man, met wie veel hondenbezitters uit de buurt regelmatig een praatje maakten.'
'Hoedje was bekende verschijning'
Volgens buurtbewoners was de echtgenote van de man bedlegerig. Hun zoon van in de dertig, die ook in het huis woont, zou een autistische stoornis hebben gehad. Volgens buurtbewoners hoort er ook nog een dochter bij het gezin, die sinds haar trouwen niet veel contact meer had. Volgens een buurvrouw zou ze haar vader af en toe nog wel hebben geholpen bij het kopen van vrouwenkleding.
Burgemeester Michel Bezuijen (VVD) van Zoetermeer heeft zondagavond via Twitter een korte reactie gegeven: 'Heftige gebeurtenis gister in een woning aan het Kramerplan. Het heeft begrijpelijk voor emoties in de buurt gezorgd. Ook ik ben geschrokken en wens iedereen sterkte. Het onderzoek is in volle gang. De politie spreekt graag met mensen die informatie hebben.'

Buurtbewoners hebben slecht geslapen

Veel mensen in de buurt zeggen slecht geslapen te hebben door wat er zich heeft afgespeeld. Ze snappen er niets van dat zoiets is gebeurd, in hun buurt en bij zo'n ogenschijnlijk rustig gezin.
Wat er precies is gebeurd, is nog altijd niet bekend. Daar doet de politie onderzoek naar. Als eerste kwam afgelopen zaterdag de melding van het dodelijke ongeval in Lekkerkerk. Toen de politie zaterdagmiddag bij de woning aan het Zoetermeerse Kramerplan aankwam, waarschijnlijk om het slechte nieuws te vertellen, vonden agenten de twee doden.
LEES OOK: