Nieuws

Masseur verdacht van verkrachten en stiekem filmen klanten, OM eist celstraf

OM eist cel en beroepsverbod tegen 'vieze' masseur
OM eist cel en beroepsverbod tegen 'vieze' masseur © ANP
VOORBURG - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt gaat een 43-jarige masseur uit Leiden 14 maanden de cel in voor het vingeren van een klant. Ook zou hij andere vrouwelijke klanten hebben gefilmd, waarbij een keer de camera gericht stond op een vagina. Naast de celstraf zou de masseur vijf jaar zijn beroep niet meer mogen uitoefenen.
Het slachtoffer lag eind januari op de massagebank van een salon in Voorburg, toen de masseur volledig zijn boekje te buiten zou zijn gegaan. De klant was eerder met een vriendin bij de masseur geweest en had nu een appje gekregen of ze wilde helpen bij het uitproberen van een 'nieuwe, experimentele' massage met sensueel karakter. Was precies de bedoeling was werd vooraf niet gezegd.
Toen de vrouw voelde dat de masseur haar handdoek wegschoof en hij met zijn vingers bij haar vagina kwam, en haar zelfs begon te vingeren, schrok ze en deed ze haar ogen open. Toen zag ze dat de masseur alleen nog zijn onderbroek aan had. 'Wat doe je?', riep ze vol ongeloof. Daarna greep ze haar handdoek en rende ze de massageruimte uit. Daar werd ze opgevangen door een vriendin, die later verklaarde dat de vrouw totaal in shock was.

Camera gericht op vagina

De verdachte ontkende in verhoren het vingeren, maar op zijn telefoon is nog een appje gevonden dat hij aan de vrouw stuurde. Daarin bood hij zijn excuses aan en vertelde dat het allemaal miscommunicatie was. Bovendien vond de politie video's van gefilmde klanten op zijn mobiel, die dan naakt waren en door hem over het hele lichaam werden gemasseerd. Een enkele keer stond de camera gericht op de vagina van een vrouw. Twee van deze klanten zijn achterhaald en hebben ook aangifte gedaan.
Het OM vindt dat de man het vertrouwen dat vrouwen in hem hadden, heeft misbruikt. Ook heeft hij zijn beroepsgroep beschadigd. De officier van justitie wil dat de masseur twintig maanden de cel in gaat, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast is een beroepsverbod van vijf jaar geëist. Verder vraagt het OM om een contactverbod met de slachtoffers, en zou hij een schadevergoeding moeten betalen.
De rechter doet over twee weken uitspraak.