Delen foto neergestort vliegtuig leidt tot arrestatie op Rotterdam The Hague Airport

De Koninklijke Marechaussee op Rotterdam The Hague Airport
De Koninklijke Marechaussee op Rotterdam The Hague Airport © ANP
DEN HAAG - Op Rotterdam The Hague Airport is woensdagochtend een 18-jarige jongeman aangehouden die vlak voor vertrek een foto deelde van een neergestort vliegtuig. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee op Twitter.
Kort voordat de man in het vliegtuig naar Kroatië zou stappen, deelde hij via zijn telefoon een foto van een neergestort vliegtuig. Dat deed hij via Airdrop, waarmee je draadloos foto's kunt delen met apparaten in de buurt. Die foto werd ook verstuurd naar en geaccepteerd door een van de bemanningsleden van het vliegtuig. Toen hij zag wat er op de foto stond, alarmeerde hij de marechaussee, die de tiener heeft aangehouden.
De marechaussee onderzoekt de aard van de bedreiging. 'We hebben een zerotolerancebeleid voor dit soort foto's. Ook als het om een grapje gaat wordt dit niet gewaardeerd of geaccepteerd', aldus een woordvoerder van de marechaussee. De 18-jarige werd rond 7.00 uur aangehouden. De vlucht naar de Kroatische havenstad Zadar zou om 6.55 uur vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport. Volgens de website van de luchthaven vertrok de vlucht uiteindelijk om 7.26 uur.
Vliegmaatschappij Transavia heeft donderdag bekendgemaakt dat de jongeman als straf de komende vijf jaar niet met Transavia mag vliegen.