Live

Tropisch weer | De mooiste foto's van de dag - Gele vlag gehesen: zwemmen in zee gevaarlijk

Ook donderdag is de gele vlag gehesen op het strand
Ook donderdag is de gele vlag gehesen op het strand © ANP
REGIO - Dag twee dag het tropisch warm wordt. Met verwachte temperaturen van boven de 30 graden de rest van de week is de kans op een hittegolf groot. Sinds woensdag is het Nationaal Hitteplan van kracht. Het laatste nieuws over deze snikhete donderdag lees je hier.

De mooiste foto's van donderdag

Mooie zonsopgang in Zevenhuizen
Mooie zonsopgang in Zevenhuizen © Jolanda Bakker
Mooie zonsopkomst is een geweldige start van een schitterende dag
Mooie zonsopkomst is een geweldige start van een schitterende dag © Marijke Bloemendaal

Bradelierloop afgelast vanwege hitte

De jaarlijkse Bradelierloop in De Lier gaat zaterdag niet door vanwege de hoge temperaturen die zijn voorspeld. Dat meldt mediapartner WOS. De hardloopwedstrijd is een traditioneel onderdeel van de feestweek in De Lier. Maar de combinatie van hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en weinig wind zorgt ervoor dat de organisatie het onverantwoord vindt om de loop door te laten gaan. Woensdag werd ook al bekend dat de kortebaandraverij niet door zal gaan tijdens de feestweek vanwege de hitte.

5-jarig kind gevonden op strand na zoektocht

De politie heeft donderdagmiddag alarm geslagen om een vermist 5-jarig meisje op het strand. Het kind was voor het laatst gezien ter hoogte van de pier van Scheveningen. Wie het meisje zag, werd verzocht om 112 te bellen. Inmiddels is het kind weer terecht.

Gele vlag gehesen, zwemmen in zee is gevaarlijk

Op het Zuiderstrand is de gele vlag gehesen. Strandgangers wordt afgeraden om in zee te zwemmen. Doordat de wind richting zee staat, is de kans namelijk erg groot dat je als zwemmer afdrijft richting zee.
Ook is de oranje windzak gehesen op het strand. Dat betekent dat het gebruik van drijvende voorwerpen, zoals luchtbedden en ander opgeblazen vertier, niet is toegestaan.

Skiliefhebbers zoeken verkoeling in SnowWorld

Tijdens deze tropische dagen zoeken veel mensen verkoeling op het strand, in de supermarkt of onder een parasol in de tuin. Maar sommige skiliefhebbers zoeken nog koelere temperaturen op door een paar uur te gaan skiën in SnowWorld in Zoetermeer. 'Het is hier -8 graden', vertelt skileraar Alex. 'We hebben hier privélessen en cursussen en dat gaat gewoon allemaal door', legt hij uit.
Een van de skiërs op de piste heeft net een proefles erop zitten. 'En ik ben nu nog een beetje aan het oefenen', vertelt de skiester. Hoewel het lekker koel is, gaat zij de komende dagen zeker nog even van de zon genieten. 'Zo meteen ga ik wel weer lekker in mijn bikini in de zon liggen', lacht de skiester.
Ook tijdens deze tropische dagen wordt er nog volop geskied in SnowWorld
Ook tijdens deze tropische dagen wordt er nog volop geskied in SnowWorld © Omroep West

Pas op met dobberen op zee met luchtbedje

Een waarschuwing van de reddingsbrigade voor wie de zee opgaat deze donderdag: pas op als je met een luchtbedje of andere zogeheten drijfmiddelen gaat dobberen. Door de oostenwind kun je van de kust wegdrijven. Verder is het volle maan en dus bijna springtij. Dat betekent dat het water sterker stroomt.
Verkoeling zoeken in de zee bij Scheveningen
Verkoeling zoeken in de zee bij Scheveningen © ANP

Tip voor ouders met kinderen

Volwassenen die met kinderen naar het strand gaan, worden geadviseerd om hun kroost een polsband te geven. Bij de reddingsbrigade zijn - gratis - exemplaren beschikbaar waar een naam en telefoonnummer op geschreven kan worden.
Woensdag werden kinderen vermist op het strand van Scheveningen en Katwijk. Op Scheveningen werd Burgernet ingeschakeld, in Katwijk rukten de politiehelikopter en meerdere reddingsboten uit.
Tropisch weer | De mooiste foto's van de dag - Gele vlag gehesen: zwemmen in zee gevaarlijk
Tropisch weer | De mooiste foto's van de dag - Gele vlag gehesen: zwemmen in zee gevaarlijk

Tweede tropische dag op komst

Na een wat koelere nacht staat er ook donderdag weer een tropische dag voor de deur. In de loop van de dag stijgt de temperatuur hard tot 31 graden in de regio. Daarna blijft het nog een tijdje warm en zakt de temperatuur pas rond 20.00 uur onder de 30 graden. Vannacht koelt het wel weer af tot 18 graden.
Bekijk hier het actuele weerbericht.