Nieuws

Voorbijganger vindt vier puppy's bij sloot: 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt'

Twee van de achtergelaten puppy's
Twee van de achtergelaten puppy's © Omroep West
RIJSWIJK - 'Ik werk al 25 jaar in de dierenwereld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.' Miranda van Alstede van dierenasiel 't Julialaantje in Rijswijk kan er nog steeds niet over uit. Het asiel heeft al meer dan een week een nestje van vier puppy's, die waarschijnlijk 's nachts door iemand zijn achtergelaten. De dierenpolitie is nog op zoek naar de eigenaar van de jonge hondjes.
De politie kreeg op 30 juli midden in de nacht een opvallende melding. Een voorbijganger hoorde in de Rijswijkse Purperstraat gejank van een hondje in een sloot. 'Toen ze ging kijken zat er een in de sloot en liepen er drie puppy's bij', vertelt Van Alstede.
Het dierenasiel werd direct gebeld om de puppy's onderdak te verlenen. Voor Van Alstede is het een bijzonder geval. 'Soms krijg je wel eens dat nestjes worden achtergelaten. Maar dat zijn er dan een of twee. Niet vier eigenlijk.'
Puppy's gedumpt bij sloot in Rijswijk
Het dierenasiel zorgt voorlopig voor de vier Cane Corso's. 'Het zijn pups van ongeveer zestien weken', vertelt Van Alstede. 'Voor zover wij kunnen zien is het een zuiver ras.' De vier puppy's ogen volgens de dierenverzorgster sociaal, maar ze moeten wel nog wat aansterken.
Er wordt nog niet gezocht naar een nieuw baasje voor de vier achtergelaten hondjes. 'We gaan eerst kijken waar ze vandaan komen', legt Van Alstede uit. 'Er wordt een dna-onderzoek opgestart. Hiermee gaan de dierenpolitie en de Cane Corso-vereniging kijken of ze kunnen achterhalen waar ze vandaan komen. We gaan eerst kijken of er nog iets bijzonders is aan ze en daarna kunnen we kijken naar een nieuw huis.'