Keukenhof, Madurodam en Scheveningen belangrijkste foto-hotspots

Keukenhof is de meest op Instagram geposte toeristische locatie van de regio
Keukenhof is de meest op Instagram geposte toeristische locatie van de regio © ANP
REGIO - Een bezoek aan een toeristische attractie geldt voor veel mensen pas echt als ze er een foto van op Instagram hebben geplaatst. Of het nu een selfie is, of gewoon een overzichtsfoto, dat maakt niet uit. Als hij maar op Insta kan. In onze regio is Keukenhof de belangrijkste attractie op Instagram, daar werden tot nu toe de meeste foto's over geplaatst op het social media-kanaal.
Dat blijkt uit een onderzoek van het online marketingbureau Seeders. Zij keken hoe vaak de hashtag (het #-teken) werd gebruikt in combinatie met de belangrijkste Nederlandse attractie. In onze regio troefde Keukenhof het strand van Scheveningen net af.
Ook Madurodam is erg geliefd op Instagram
Ook Madurodam is erg geliefd op Instagram © ANP
De twee toeristische attracties staan hiermee in de top tien van alle Nederlandse bezienswaardigheden, maar voeren de lijst niet aan. Het Rijksmuseum in Amsterdam is de meest geposte hotspot van Nederland, gevolgd door de Efteling en de grachten in Amsterdam.
Het strand van Scheveningen staat in de top-10 van meest gefotografeerde hotspots
Het strand van Scheveningen staat in de top-10 van meest gefotografeerde hotspots © ANP
De Keukenhof eindigde in het onderzoek op de achtste plaats, een plek hoger dan het strand van Scheveningen. Naast deze twee bezienswaardigheden telde de lijst van het marketingbureau nog een attractie vanuit Den Haag, namelijk Madurodam. Dit park behaalde de 23e plek.
Hieronder een klein overzichtje van mensen die (jawel) een foto maken: