Uitloven beloning in zaak vermiste Jaïr (7) levert al tientallen tips op

Jaïr Soares
Jaïr Soares © Politie
MONSTER - Er zijn inmiddels zo'n vijftig tips binnengekomen over de in 1995 verdwenen 7-jarige Jaïr Soares. Vorige week werd een beloning voor de gouden tip uitgeloofd, meldde de Peter R. de Vries Foundation. De tip die leidt tot de vondst van de jongen wordt beloond met 250.000 euro. Over de inhoud van de binnengekomen tips en de bruikbaarheid ervan kunnen geen uitspraken worden gedaan.
Het kind verdween 27 jaar geleden op het strand in Monster. Hij speelde tikkertje buiten bij een strandtent, terwijl zijn vader naar binnen was gegaan om patat te bestellen. Een grote zoektocht leidde tot niets en er is nooit meer iets van Jaïr gehoord of gevonden. Kelly de Vries, voorzitter van het fonds, zei eerder dat het een zaak is 'die ons heel erg raakt'. 'Het kan toch niet zijn dat een gezellig dagje naar het strand eindigt in een 27 jaar lange zoektocht naar je kind?'
Mensen hebben tot 4 februari 2023 de tijd om de tip aan te leveren om aanspraak te maken op de beloning. Tips kunnen (anoniem) via de website van de Peter R. de Vries Foundation worden gegeven.
In 2019 spraken we voor het programma Team West met de broer van Jaïr over de zaak: