Woonwagenbewoners Pijnacker kraken stacaravans voor Oekraïners

Politie bij kraakactie Pijnacker
Politie bij kraakactie Pijnacker © SPA Media
PIJNACKER - Actievoerende woonwagenbewoners uit Pijnacker hebben donderdagavond de stacaravans die bedoeld zijn voor de opvang van Oekraïners, gekraakt. Ze hebben de chalets aan de Nijverheidsweg opengebroken en het meubilair op straat gezet. Op dit moment worden op het terrein nog geen vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.
Met de kraak wilden de actievoerders aandacht vragen voor het standplaatsbeleid van de overheid. De politie zette groot in na de kraakactie en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse.
Na twee uur zijn de actievoerders volgens de gemeente vrijwillig vertrokken. Ook zouden ze met de gemeente hebben afgesproken de schade aan de stacaravans en meubilair te vergoeden.
Stacaravans voor Oekraïners kort gekraakt
Stacaravans voor Oekraïners kort gekraakt © SPA Media

Afgezet met hekken

De gemeente is bezig een braakliggend terrein in de buurt van het gemeentehuis in te richten voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Er staan nu acht stacaravans en er komt nog een negende. Ze zijn op dit moment nog niet aangesloten op elektriciteit of de riolering. De bouwlocatie is afgezet met hekken en is verboden terrein. De opvang van Oekraïense vluchtelingen in Pijnacker heeft door de actie geen vertraging opgelopen.