112 nieuws | Auto volledig kopje onder - Fietser gewond na aanrijding

De auto ging volledig kopje onder in de haven van Scheveningen
De auto ging volledig kopje onder in de haven van Scheveningen © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 13 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto volledig onder water

In de haven van Scheveningen is een auto volledig kopje onder gegaan. De auto stond geparkeerd aan de Dr. Lelykade en vermoedelijk is de bestuurder vergeten de handrem erop te zetten. De auto rolde daardoor het water in en ging volledig onder water.
De brandweer is uitgerukt om de auto uit het water te takelen. Er zaten geen mensen in de auto toen die het water in reed.

Gemeente Waddinxveen sluit drugspand

De gemeente Waddinxveen heeft een woning aan de Justus van Effenstraat voor drie maanden gesloten. In mei werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen. De woning is verzegeld en het is niet toegestaan om de woning in de komende drie maande te betreden.
Met de sluiting wil de gemeente een einde maken aan de bekendheid van de woning als drugspand.

Fietser gewond na aanrijding

Een fietser is gewond geraakt bij een aanrijding op de Monsterseweg in Den Haag. Het slachtoffer kwam met een motorrijder in botsing. De fietser raakte hierbij zwaargewond. Onder meer een traumahelikopter kwam naar de plaats van het ongeval om het slachtoffer bij te staan.
De fietser raakte gewond bij een aanrijding met een motorrijder
De fietser raakte gewond bij een aanrijding met een motorrijder © Regio15

Storing aan brug in Alphen verholpen

De Albert Schweitzerbrug in Alphen aan den Rijn ging zaterdagmiddag enige tijd niet meer dicht. Door deze storing kon er geen wegverkeer over de brug. Het verkeer kan ook geen gebruik maken van de Koningin Julianabrug, omdat hieraan wordt gewerkt. Gemotoriseerd verkeer moest hierdoor omrijden via de Hefbrug Gouwesluis of de Koningin Maximabrug. Inmiddels is de storing verholpen en kan het verkeer in Alphen weer gebruik maken van de Albert Schweitzerbrug.
De Albert Schweitzerbrug gaat door een storing niet meer naar beneden
De Albert Schweitzerbrug gaat door een storing niet meer naar beneden © Studio Alphen

Man (46) vast na aanrijding en mishandeling in Den Haag

Bij een aanrijding in de Hertzogstraat in Den Haag zijn vrijdagavond twee personen gewond geraakt. Volgens de politie zou er daarna sprake zijn geweest van een mishandeling. Een 46-jarige Hagenaar is daarbij aangehouden.
De Hagenaar wordt in ieder geval verdacht van de mishandeling. De politie onderzoekt nog wat er vrijdagavond precies is gebeurd. De aangehouden Hagenaar zou niet verantwoordelijk zijn geweest voor de aanrijding. Of er ook echt sprake is geweest van een steekpartij kan de politie nog niet bevestigen en wordt eveneens onderzocht.
Politie op de been in de Haagse Hertzogstraat nadat er melding was gedaan van een incident
Politie op de been in de Haagse Hertzogstraat nadat er melding was gedaan van een incident © Regio15

Opnieuw natuurbrand in Noordwijkerhout

Voor de tweede keer deze week heeft er een natuurbrand gewoed aan de Langevelderweg in Noordwijkerhout. Op het Bavo-terrein stond er een flink stuk groen in de brand. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om de brand te blussen. Zondag was er ook al een brandje op precies dezelfde plek.
Opnieuw een natuurbrand in Noordwijkerhout
Opnieuw een natuurbrand in Noordwijkerhout © Birdseventspictures

Scootmobieler door waterfietser uit water gehaald

Een persoon in een scootmobiel is vrijdagavond op de Conradkade in het water beland. Gelukkig zag een omstander op een waterfiets het gebeuren en kon hij het slachtoffer direct uit het water halen. De eveneens direct opgeroepen brandweer nam de zorg voor de scootmobieler over. Ingepakt in een warmtedeken werd het ongelukkige slachtoffer naar boven gehesen.
Op de kant werd de scootmobieler door medewerkers van de ambulance nagekeken en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
Diverse hulpverleners ontfermen zich over het slachtoffer
Diverse hulpverleners ontfermen zich over het slachtoffer © Regio15