Geld besparen bij de pomp? Dat doe je hier!

Een vrouw tankt bij een benzinestation
Een vrouw tankt bij een benzinestation © ANP
REGIO - Nu alles duurder wordt, zijn we op zoek naar kosten waar we op kunnen besparen. Begin dit jaar stegen de benzineprijzen tot ongekende hoogte. De laatste dagen is er echter sprake van een kanteling. Ook in de regio is deze daling goed zichtbaar. Het is zelfs weer mogelijk om voor minder dan 2 euro per liter te tanken. Waar? Dat zie je hieronder.
De vrees voor een economische recessie neemt steeds verder toe. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van olie, en daarmee de benzine, dalen. De adviesprijs, het gemiddelde van de vijf grootste benzinemaatschappijen, is voor het eerst sinds februari toen de oorlog tussen Oekraïne en Rusland uitbrak, onder de €2,20 gezakt. Door de financiële onzekerheid op de markt zou de prijs ook weer kunnen stijgen of verder dalen.
De adviesprijs is een prijs die maar weinig tankstations echt rekenen. Vaak betaal je dit bedrag alleen bij de benzinestations langs de snelweg. Op de website brandstof-zoeker.nl worden de tankstations van Nederland in kaart gebracht. Volgens de website ben je in onze provincie bij deze tien, bij de site bekende, plekken het voordeligste uit om te tanken (prijzen van zaterdag):
1. Argos Zoetermeer (Kadelaan 2) - €1,96
2. Makro Delft (Schieweg 104) - €1,97
3. TinQ Hillegom (Meerlaan 106) - €1,97
4. Tango Beinsdorp (Hillegommerdijk 330A)- €1,97
5. Argos Benthuizen (Bentwoudlaan 1) - €1,98
6. TinQ Noordwijkerhout (Provincialeweg N206) - €1,98
7. TinQ Berkel en Rodenrijs (Pastoor Verburghweg 2A) - €1,99
8. TinQ Moerkapelle (Moerkapelse zijde 11) - €1,99
9. TinQ Sassenheim (Stationslaan 5) - €1,99
10. TinQ Berkel en Rodenrijs (Celsiusstraat 20) - €1,99

Goedkoopste beurt in Zoetermeer

Als automobilist doe je er dus verstandig aan om even de stad uit te rijden. De meeste goedkope beurten zijn in het noorden en oosten van de regio. Vooral in de grote steden ligt de gemiddelde prijs een stuk hoger. Zo betaalt een automobilist in de gemeenten Den Haag, Gouda en Leiden meer dan 2 euro. In Delfgauw ben je bij tankstation OrangeGas aan de Importweg het duurste uit met €2,14.
Dagelijks worden ook adviesprijzen gepubliceerd voor benzine, diesel en LPG door consumentenorganisatie Consumers United. De prijs wordt samengesteld op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen in Nederland. De volgende prijzen zijn berekend op zaterdag 13 augustus: Euro95 € 2,201, Diesel € 2,072, LPG € 1,077.