112 nieuws | Huis onbewoonbaar na brand - Drugsdealer (18) opgepakt na achtervolging

De brand sloeg uit de woning
De brand sloeg uit de woning © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 17 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Twee mensen ademen rook in na brand in meterkast

Door een brand in een meterkast in een woning in Zoetermeer hebben twee mensen rook ingeademd. Het tweetal is nagekeken door ambulancepersoneel. De brand ontstond rond 16.00 uur in een hoekwoning in de Brandwijkstraat. Vanuit de meterkast op de begane grond verspreide de rook zich naar de eerste en tweede etage.
Uiteindelijk sloeg de brand zelfs uit de woning. De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk onder controle. De naastgelegen woning werd voor de zekerheid ontruimd. Het huis waar de brand was wordt geventileerd, meldt de brandweer.

Drugsdealer na achtervolging aangehouden

Een 18-jarige man uit Den Haag is na een achtervolging door de stad opgepakt op verdenking van drugshandel. Hij werd dinsdag rond 16.00 uur klemgereden op de Schedeldoekshaven. Kort daarvoor zagen agenten de tiener op een brommer wegrijden bij een flat waar meerdere harddrugsgebruikers zouden wonen.
112 nieuws | Huis onbewoonbaar na brand - Drugsdealer (18) opgepakt na achtervolging
112 nieuws | Huis onbewoonbaar na brand - Drugsdealer (18) opgepakt na achtervolging
Toen de politie de achtervolging inzette, ging de verdachte er snel vandoor en werd de achtervolging ingezet. Op de Schedeldoekshaven slaagden ze erin de verdachte klem te rijden en aan te houden. Bij de fouillering van de verdachte vonden de agenten verschillende soorten harddrugs.

Motorrijder crasht tegen boom

Een motorrijder is in de nacht van dinsdag op woensdag van de weg geraakt op de Loevesteinlaan in Den Haag en tegen een boom geklapt. De bestuurder zou er volgens omstanders vandoor zijn gegaan. Hij werd later aangehouden. Ambulancepersoneel keek de bestuurder na. De motor werd door een berger weggehaald.
De motor raakte een boom
De motor raakte een boom © Regio15

Skelterdieven aangehouden

De politie heeft drie mannen aangehouden die afgelopen nacht een skelter en een driewieler hadden hadden gestolen bij zorginstelling Ipse in Nieuwveen. De verdachten zijn 19, 20 en 21 en hebben volgens de politie geen vast adres. Ze hadden messen en inbrekerswerktuigen op zak.