112 nieuws | Woningen ontruimd door brand in stomerij - Ongelukken op A4

De winkel liep veel schade op door de brand
De winkel liep veel schade op door de brand © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 18 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Woningen ontruimd door brand in Haagse stomerij

In een stomerij aan het Stuyvesantplein in Den Haag heeft donderdagavond korte tijd een brand gewoed. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het vuur bij een van de machines achterin de zaak ontstaan. Vanwege de vlammenzee werden meerdere brandweerwagens opgeroepen. Om de brand te stoppen werden sloopwerkzaamheden aan het plafond uitgevoerd. Ook werden de bovenliggende woningen ontruimd.
Na korte tijd blussen, werd het sein brandmeester gegeven. 'Momenteel worden de bovenliggende woningen nog gecontroleerd op koolmonoxide. Als daar niets wordt gevonden, mogen de bewoners weer terug naar hun huis', laat de woordvoerder weten. Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Volgens de woordvoerder heeft de stomerij wel veel schade opgelopen door de brand.

Geschaarde auto met aanhanger op A4, verbindingsweg A12 weer open

Bij knooppunt Prins Clausplein op de A4 is een auto met zijn aanhanger geschaard. Vanwege het ongeluk op de A4 richting Amsterdam was de verbindingsweg naar de A12 richting Utrecht een aantal uur afgesloten. Hoe het met de bestuurder en/of eventuele inzittenden gaat, is niet bekend.
De voertuigen zijn inmiddels geborgen, maar omdat er zestien meter vangrail moest worden vervangen, werden er tot 21.00 uur werkzaamheden langs de A4 uitgevoerd. Ook moest het wegdek worden gereinigd.

Kettingbotsing op A4, vertraging neemt af

Op de A4 bij Roelofarendsveen zijn donderdagmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. Door het ongeluk waren twee van de drie rijstroken richting Rotterdam dicht. Weggebruikers moesten daarom rekening houden met vertraging tot een uur en omrijden via de A44, N44 en N14. Inmiddels zijn de bergingswerkzaamheden afgerond en alle rijstroken weer open. Ook neemt de vertraging af.
Meerdere auto's raakten betrokken bij de kettingbotsing op de A4
Meerdere auto's raakten betrokken bij de kettingbotsing op de A4 © Regio15

Drie aanhoudingen voor nepwapen op A13

Na een melding van een vuurwapen heeft de politie drie mensen aangehouden. Zij reden op dat moment in een auto op de A13, waar zij aan de kant werden gezet. Voor de veiligheid van de overige weggebruikers werden twee rijstroken afgesloten.
Nadat de drie verdachten uit hun auto werden gehaald trof de politie in de auto een nepwapen aan. Dit wapen leek op een echt wapen, zo liet de politie donderdagochtend weten.

Flinke vertraging op A20 door ongeval

Door een aanrijding bij Moordrecht waren op de A20 richting Utrecht twee rijstroken dicht. Vier auto's zijn op elkaar gebotst. Het bergen van de auto's duurde ongeveer een uur. Inmiddels is de weg weer vrij.

Auto in Den Haag volledig uitgebrand

Op de parkeerplaats van het Parnassia-gebouw aan de Monsterseweg is een auto volledig uitgebrand. De snel opgeroepen brandweer kon het voertuig niet meer redden. De auto is total loss verklaard.
De brandweer kon de auto niet meer redden
De brandweer kon de auto niet meer redden © Regio15

Politie waarschuwt voor dieven autolichten

De politie op Scheveningen waarschuwt voor dieven die complete units van autolampen stelen. Eerder deze week zijn er bij het Westbroekpark al meerdere auto's het doelwit van de dieven geweest.
Volgens de politie moeten mensen vooral rond de Cremerweg en de Ver-Huëllweg opletten. Mocht je iets verdachts zien dan moet je volgens de politie direct 112 bellen.