112 nieuws | Auto botst tegen klok, bestuurder spoorloos - Dode gevonden in woning in Den Haag

De klok en de auto liepen flinke schade op
De klok en de auto liepen flinke schade op © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 19 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto botst tegen klok, bestuurder spoorloos

Op het Lorentzplein in Den Haag is vrijdagavond een auto tegen een klok langs de weg gereden. Meerdere politie-eenheden werden opgeroepen naar de plek van het incident. Daar bleek dat de automobilist en mogelijk andere passagiers zijn gevlucht. Agenten zijn een zoekactie gestart naar de inzittenden van de auto.
De klok en de auto hebben flinke schade opgelopen door de botsing. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk.

Lijk gevonden in Haagse woning

In een woning aan de Folke Bernadottestraat in Den Haag is vrijdagavond een lichaam gevonden. De politie kreeg een melding binnen van omwonenden over stankoverlast. Toen hulpdiensten naar binnengingen, troffen zij daar een overleden persoon aan. Na onderzoek van de politie blijkt dat de persoon een natuurlijke dood is gestorven.
Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen naar de woning waar het lichaam werd gevonden
Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen naar de woning waar het lichaam werd gevonden © Regio15

Alle rijstroken op A12 weer open na brand, vertraging neemt af

Een brand in een bestelwagen op de A12 richting Den Haag zorgde vrijdagmiddag voor veel vertraging. Iets voor 17.00 uur ging het mis bij de afslag naar Nootdorp. Twee rijstroken werden afgesloten vanwege het incident. Ook moesten automobilisten rekening houden met een vertraging van ruim 40 minuten. Inmiddels is de snelweg weer vrijgegeven en neemt de vertraging af. Hoe de brand is ontstaan en of er mensen gewond zijn geraakt, is niet bekend.

Schoten gelost in Rivierenbuurt

In de Rivierenbuurt in Den Haag zijn in de nacht van donderdag op vrijdag schoten gelost. Omwonenden van de Pletterijstraat hoorden rond 0.15 uur harde knallen en belden de politie, die meteen naar de woonwijk achter Den Haag Centraal kwam.
Of er iets in de buurt geraakt is, is niet duidelijk. Wel vond de politie op de hoek met de Scheldestraat kogelhulzen en een scooter. Op foto's is te zien dat de Forensische Opsporing uitgebreid onderzoek deed. Niemand raakte gewond.
De Forensische Opsporing doet onderzoek
De Forensische Opsporing doet onderzoek © District 8

Politie stuit op twee gestolen motoren

Op de A20 is de politie toevallig op twee gestolen motoren gestuit. De politie had een busje aan de kant gezet, waarin de twee voertuigen stonden. 'Een toevalstreffer', laat de politie van Waddinxveen weten. 'De eigenaren van de motoren wisten nog niet dat hun motor gestolen was.

Vuilniswagen loost brandend afval op straat

Een vuilniswagen heeft vrijdag een lading afval op de Laan van Meerdervoort in Den Haag geleegd. Ter hoogte van makelaar Belderbos kwam de chauffeur erachter dat de vracht in brand stond. Een omstander leegde een emmer water over het vuur, maar dat haalde weinig uit.
Niet veel later reed een medewerker van de gemeente Den Haag voorbij. Met zijn giertank vol water werd de brand geblust. Het optreden van de vuilnisman wordt op sociale media geroemd. 'Goed dat de chauffeur eerst de woonwijk uit is gereden naar de plek met de meeste ruimte', valt op Twitter te lezen.

Gruwelijk misdrijf gereconstrueerd

De politie doet vrijdag met een reconstructie uitgebreid onderzoek naar de dood van de 44-jarige Andrezj uit Polen. Hij zou in april door drie landgenoten in een woning zijn mishandeld. Daarbij zou Andrezj met een ketting door de kamer zijn getrokken en meerdere keren tegen het hoofd en lichaam zijn geslagen en geschopt. De reconstructie vindt plaats in de Minckelersstraat in het Haagse Laakkwartier. Op gele borden valt te lezen dat het onderzoek tot vrijdagavond 22.00 uur duurt.

Trio stormt huis in op zoek naar pakketje

Drie mannen hebben maandagavond een overval gepleegd op een gezin aan de Zwolsestraat in Den Haag. Volgens de politie waren ze mogelijk op zoek naar een pakketje. De vrouw wist naar het balkon te vluchten toen de mannen de woning in kwamen, waar ze om hulp kon vragen. De verdachten waren waarschijnlijk die dag al eerder aan de deur geweest: rond 0.15 's nachts en 18.00 uur die avond, zo meldt de politie vrijdag.