Geld voor Sannes sta-rolstoel is binnen

Sanne en haar vriendin Monique
Sanne en haar vriendin Monique © Omroep Gelderland
VOORHOUT - De vriendinnen van de Voorhoutse Sanne van Asperdt hebben het voor elkaar: ze hebben genoeg geld binnengehaald voor de speciale rolstoel voor Sanne. Met die 'sta-rolstoel' kan Sanne, het woord zegt het al, weer staan. Iets wat ze na een ongeluk al twaalf jaar niet meer kan.
Met de speciale rolstoel kan Sanne weer meer dingen doen die ze leuk vindt. Zo ging ze met vriendinnen naar de Zwarte Cross. Maar dat was eenmalig. De sta-rolstoel moest zelf gekocht worden want hij wordt in Nederland niet vergoed.
Maar kopen, dat was niet zo eenvoudig. De stoel kost namelijk 5.500 euro. Niet een bedrag wat je even onder je matras hebt liggen. Dus besloten Sannes vriendinnen het geld zelf bij elkaar te krijgen, via een crowdfundingsactie.

Gulle giften

Op maandagavond, in drie dagen tijd, is het bedrag ingezameld. De vriendinnen zijn enorm blij, laten ze op de crowdfundingspagina weten. 'Vanuit de grond van ons hart, iedereen gigantisch bedankt voor alle gulle giften!', hebben ze in een update geschreven.