Huttenbouwers van twee turven hoog: 'We gaan niet slapen!'

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'We gaan niet slapen, denk ik. We gaan vanavond eerst naar de disco en dan in de hut een beetje kletsen.' De vriendjes van basisschoolleeftijd zijn het helemaal eens. 'We gaan feesten!' Het is het hoogtepunt van de jaarlijkse huttenbouwweek in Alphen aan den Rijn, die voor het eerst sinds corona weer kon worden gehouden.
Van een boerencamping in de Krimpenerwaard tot een Haagse camping in Leimuiden. Voor de zomerserie 'Vakantie in eigen regio' trekt Omroep West deze week naar opvallende locaties waar je je dicht bij huis kunt vermaken. Vandaag het laatste deel: huttenbouwen in Alphen aan den Rijn, waar kinderen vorige week veel plezier beleefden:
De 328 jonge deelnemertjes van 4 tot 14 jaar hebben voor 20 euro de week van hun leven, zeker als ze met een 'slaapvergunning' van pappie en mammie de laatste nacht in hun eigen hut blijven overnachten.
Huttenfeest in Alphen aan den Rijn
'We gaan er nog wel een zeil overheen doen', zegt coördinator Iris Rood. De begeleiders hebben er ook voor gezorgd dat de constructies deugen. Zo'n 200 kinderen blijven slapen. Enkele hutten hebben meerdere verdiepingen, één zelfs een uitkijktoren. Daar heb je mooi uitzicht over de zes 'wijken' met tientallen hutten van wisselend niveau.

Splinter en spijker in vinger, 'best pijnlijk'

'Wij slapen hier met zijn vieren', zegt een trotse bouwer. Of het past moet nog blijken, ze hebben het nog niet geprobeerd. In elk geval hebben hij en zijn drie maten allemaal hun hoofd al een keer gestoten aan de schuine dakconstructie.
'Dat was pijnlijk', zegt hij, maar dat slaat vooral op zijn ere vinger. Hij haalt de pleister eraf. 'Ik was aan het schuren en toen stak er een spijker doorheen. Die haalde het vel van mijn vinger.' 'En hier...', als hij zijn andere hand laat zien, 'zat een grote splinter. Ook best pijnlijk.' Dus volgende keer toch maar handschoenen aan? 'Zeker!'
LEES OOK: