Verdachte (21) van moordpoging op drie mensen in Den Haag vrijgelaten

Steekpartij op de Lange Beestenmarkt in Den Haag op 16 december 2021.
Steekpartij op de Lange Beestenmarkt in Den Haag op 16 december 2021. © Regio15
DEN HAAG - Ernesto K., de verdachte van een steekpartij die afgelopen december op de Lange Beestenmarkt in Den Haag plaatsvond, blijkt al enkele weken weer op vrije voeten te zijn. Dat bleek dinsdag tijdens een inleidende zitting bij de Haagse rechtbank over de steekpartij. De 21-jarige Ernesto K. uit Zoetermeer wordt nog wel verdacht van betrokkenheid bij het geweld op de Lange Beestenmarkt. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem onder meer van een moordpoging op de drie slachtoffers.
Op 26 december raakten drie personen gewond bij de steekpartij. Twee slachtoffers moesten naar het ziekenhuis gebracht worden.
De politie hield dezelfde dag al drie personen aan, maar die kwamen na een dag alweer vrij. Vervolgens hield de politie twee andere verdachten aan. Een van hen was de 21-jarige Ernesto K. uit Zoetermeer.

Persoonlijke redenen

Op 25 mei blijkt K. al vrijgelaten uit zijn voorarrest wegens persoonlijke redenen. De inhoud daarvan werd tijdens de pro forma-zitting op dinsdag niet bekend gemaakt. Het gebeurde op bevel van de hogere rechters van het Haagse gerechtshof. De rechtbank weigerde hem eerder vrij te laten.
Het onderzoek in de strafzaak loopt nog. Deze maand verschijnt de tweede verdachte nog bij de rechtbank. In oktober worden er nog getuigen verhoord. Mogelijk is er in december een inhoudelijke behandeling.