Nieuws

'Man die in nek werd gestoken had geen minuut later hulp moeten krijgen'

© Regio15
DEN HAAG - Een slachtoffer van een steekpartij op de Kamperfoeliestraat in Den Haag had geen minuut later in het ziekenhuis moeten zijn. Dat bleek woensdag tijdens een zitting in de rechtbank over de steekpartij die op 15 mei dit jaar plaatsvond. Tegen de 31-jarige verdachte van de steekpartij werd door het Openbaar Ministerie een celstraf van ruim drie jaar geëist.
De verdachte en het slachtoffer waren op jonge leeftijd nog vrienden. Toen ze elkaar op die bewuste 15 mei bij een buurtwinkel op de hoek van de Kamperfoeliestraat en de Loosduinseweg troffen, waren de verhoudingen flink verstoord. Een derde persoon probeerde de woordenwisseling die ze kregen tevergeefs te sussen. De verdachte stapte met een mes op het slachtoffer af. Die deed een paar stappen terug en gaf de verdachte nog een schop en een klap.
Tegelijkertijd haalde verdachte met het mes uit naar de hals van zijn voormalige buurtvriend. Het bloed van het slachtoffer spoot meteen op straat, zo bleek uit camerabeelden die woensdag bij de rechtbank werden getoond. Voorbijgangers schoten te hulp en hielden de ader van de man dicht. 'Ze hebben het leven van het slachtoffer gered', zei de rechter tijdens de zitting. 'De bloeding had geen minuut langer moeten duren.' Volgens de officier heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. 'Het slachtoffer heeft moeten vechten voor zijn leven.'

Advocaat vindt het zelfverdediging

Verdachte Mitchell v.d. S. vertelde op de zitting dat hij voor de confrontatie op straat in de deuropening van de buurtwinkel zelf door het slachtoffer was aangevallen. Die had hem keihard op zijn kaak geslagen. 'Ik heb ook een dag in het ziekenhuis op de ic gelegen.' De advocaat van verdachte vond dat er sprake was van zelfverdediging en dat zijn client daarom vrijuit moest gaan.
Wat de aanleiding voor de ruzie was, werd in de rechtbank niet helemaal duidelijk. Het slachtoffer zou vermoedelijk de vriendin van de verdachte via sociale media hebben benaderd. De rechtbank bepaalt over twee weken welke straf de verdachte te wachten staat.