Nieuws

Onderzoek bij boom in Delftse moordzaak uit 1989 levert niets op

De boom werd onderzocht met speciale röntgenapparatuur
De boom werd onderzocht met speciale röntgenapparatuur © JB Media
DELFT - Een domper in het onderzoek naar de onopgeloste moord op Wilma Bres in 1989. Na een tip onderzocht de politie vorige week donderdag met speciale röntgenapparatuur een boom aan de Muyskenlaan in Delft, maar het speurwerk leverde geen nieuwe informatie op.
De toen 32-jarige musicalspeelster Wilma Bres werd in 1989 doodgestoken op de Muyskenlaan, op het moment dat ze op weg was naar huis na een voorstelling. Na afloop dronk ze nog wat in het theatercafé en rond 2.00 uur 's nachts vertrok ze naar huis.
Wilma woonde aan de Kloosterkade in Delft, maar ze kwam daar nooit aan. Een voorbijganger vond haar lichaam die nacht rond 3.00 uur op de Muyskenlaan, op een steenworp afstand van haar huis. Het slachtoffer zat onder het bloed en bleek met meerdere messteken om het leven te zijn gebracht. Haar fiets, met de tas met musicalkleding nog op de bagagedrager, lag een stukje verderop in de bosjes.

Dader nooit gevonden

Vorige week donderdag volgde uitgebreid onderzoek rondom een boom aan de Muyskenlaan. De onderzochte boom staat op enkele tientallen meters afstand van de plaats waar Wilma Bres dood werd gevonden. Ondanks het onderzoek bij de boom is de moord, 33 jaar na dato, nog steeds niet opgelost.
De politie is ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer weten over de moord, maar die daar nooit over hebben gesproken. Mogelijk hebben zij informatie van anderen of van de dader of daders gekregen. De politie benadrukte eerder dat het niet strafbaar is om 33 jaar later alsnog te praten en dat elk stukje informatie cruciaal kan zijn bij het oplossen van de zaak.
Wilma Bres
Wilma Bres © Politie