112-nieuws | Douane vindt cocaïne tussen lading avocado's

De cocaïne lag verstopt in de koelmotor van de container met avocado's
De cocaïne lag verstopt in de koelmotor van de container met avocado's © Openbaar Ministerie
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 25 augustus. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Douane vindt 88 kilo cocaïne in container met avocado's

De douane heeft in de haven van Rotterdam 88 kilo cocaïne gevonden in een container met avocado's. De container was bestemd voor een bedrijf in het Westland. De drugs zaten verstopt in de koelmotor van de container. Het bedrijf zou niet betrokken zijn bij de smokkel, zegt het Openbaar Ministerie (OM). De straatwaarde van de drugs wordt geschat op zo'n 6,6 miljoen euro. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Rioolwerker (53) zwaargewond na aanrijding

Op de kruising van de Haagweg en de Herenstraat in Rijswijk is donderdagochtend een 53-jarige rioolwerker zwaargewond geraakt toen hij werd geschept door een auto. Het slachtoffer was aan het werk op de kruising toen een Audi hem met hoge snelheid aanreed.
De audi kwam met hoge snelheid de vluchtheuvel opgereden waar de rioolwerker op dat moment stond
De audi kwam met hoge snelheid de vluchtheuvel opgereden waar de rioolwerker op dat moment stond © Regio15
De rioolwerker is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Drieborg, kon direct na de aanrijding worden aangehouden. Als gevolg van het ongeluk was de kruising donderdagochtend urenlang afgesloten.

Verkeer op A12 gestremd door ongeluk

Op de toerit van de A12 richting Den Haag zijn donderdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Het gaat om een personenauto en een bestelbus. Als gevolg van het ongeluk is de rijstrook tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de busbaan.
Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder van de personenauto gecontroleerd maar niet meegenomen naar het ziekenhuis. Beide auto's liepen flinke schade op.