Nieuwe foto's van gezochte relschoppers na ADO Den Haag-Excelsior

Bij de rellen zijn onder andere de ME en politiehonden ingezet
Bij de rellen zijn onder andere de ME en politiehonden ingezet © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft een aantal nieuwe foto's vrijgegeven van verdachten die nog worden gezocht voor de rellen na de verloren promotiewedstrijd van ADO Den Haag.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 23 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
ADO speelde op zondag 29 mei in het eigen stadion tegen Excelsior. Bij winst zou de Haagse club promoveren naar de eredivisie. Maar de wedstrijd eindigde na strafschoppen in een overwinning voor de bezoekers. Direct na afloop braken er in en om het stadion ongeregeldheden uit. De Mobiele Eenheid moest het veld op komen omdat een deel van de ADO-aanhang het veld bestormde en Excelsior-fans bekogelde.
Buiten het stadion werden er vernielingen aangericht en is de politie bekogeld met onder andere vuurwerk, stenen en straatmeubilair. De ME moest charges uitvoeren en er zijn honden ingezet om de rust te herstellen. Een aantal omstanders en politieagenten raakten gewond en politiehonden zijn geslagen en bekogeld. Tijdens de rellen heeft de politie acht verdachten aangehouden.

Duidelijke beelden

In de weken die volgden is er veel beeldmateriaal bekeken, in de zoektocht naar meer verdachten. Er zijn vervolgens nog 16 verdachten aangehouden, deels na het tonen van een eerste reeks foto's in Team West van 5 juli. De onderstaande foto's zijn nieuw. Iedereen heeft een letter gekregen. Geef dat door als u iemand herkent.
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
Er is ook een aantal verdachten die vermoedelijk nog minderjarig zijn. Zij zijn op 23 augustus onherkenbaar in beeld gebracht en kregen een week de tijd om zich te melden. Omdat dat niet is gebeurd, zijn ze vanaf 30 augustus herkenbaar in beeld:
© Politie
De onderstaande verdachten zijn op 5 juli al in Team West getoond, maar nog niet herkend. Ook over hen zijn tips nog welkom:
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem