Prins Clausplein komende drie weekenden deels dicht vanwege wegwerkzaamheden

Het Prins Clausplein bij Den Haag
Het Prins Clausplein bij Den Haag © ANP
DEN HAAG - Het Prins Clausplein wordt de aankomende drie weekenden afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Verkeer dat rijdt op de Utrechtsebaan (A12) vanuit de richting Den Haag kan geen gebruik maken van een deel van het drukke verkeersplein en wordt over Leidschendam (N14) of de Binckhorst (S107) gestuurd. Zonder file moeten weggebruikers rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.
Rijkswaterstaat voert in de weekenden van 26-29 augustus, 2-5 september en 9-12 september groot onderhoud uit aan de noordwesthoek van het Prins Clausplein, dat onderdeel is van snelweg A12. Daardoor wordt al het auto- en vrachtverkeer vanaf de Utrechtsebaan (A12) omgeleid. Ieder weekend begint het werk op vrijdagavond 21.00 uur en duurt het tot maandagochtend 5.00 uur.
Verkeer vanuit Den Haag en Scheveningen richting Amsterdam wordt geadviseerd de Noordelijke Randweg (N14) richting Leidschendam te nemen. Kom je vanuit Den Haag en Scheveningen en ben je onderweg richting Rotterdam, dan kan de Rotterdamsebaan (S107) gebruikt worden. Verkeer vanuit Den Haag en Scheveningen richting Zoetermeer en verder kan er wel gewoon langs.
De omleidingsroute is met groene lijntjes aangegeven
De omleidingsroute is met groene lijntjes aangegeven © Rijkswaterstaat
Het onderhoud bestaat uit het opknappen van het asfalt, voegovergangen, de vangrails en de onderkant van twee viaducten naar de A4. Mocht het in de weekenden te druk op de omleidingsroutes zijn, dan wordt volgens Rijkswaterstaat op digitale borden langs de weg een alternatief gepresenteerd.
Mocht het werk niet binnen de drie weekenden afkomen, dan gebruikt Rijkswaterstaat het weekend van 16-19 september als back-up. De wegbeheerder adviseert om voor vertrek de verkeersinformatie te checken en, als het kan, gebruik te maken van het openbaar vervoer of een andere route.