Omstanders redden bewusteloos meisje uit zee bij Scheveningen

Het jonge meisje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht
Het jonge meisje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht © Regio 15
DEN HAAG - Paniek op het strand van Scheveningen woensdag. Bij het Noorderstrand hebben omstanders rond het middaguur een jong meisje uit zee gehaald dat niet meer aanspreekbaar was. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor het incident en landde op het strand.
Het meisje werd om 12.45 uur ter hoogte van de vuurtoren door zwemmers uit zee gehaald. Toen was ze buiten bewustzijn. Eenmaal op het strand zijn badgasten direct met eerste hulp begonnen en werden hulpdiensten ingeschakeld.
Toen politieagenten en ambulancebroeders arriveerden, ademde het meisje gelukkig weer. Toch gaf haar toestand reden om het slachtoffer met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis te brengen. De arts uit de traumahelikopter reed ook mee. Over de leeftijd en waar het meisje vandaan komt, kan de politie nog niets zeggen.
Traumahelikopter op het strand van Scheveningen
Traumahelikopter op het strand van Scheveningen © Regio 15
Door het zomerse weer is het druk op Scheveningen. Daardoor waren veel mensen getuigen van het landen van de helikopter en de hulp die aan het meisje gegeven werd. Hoe het nu met haar gaat, is niet bekend.