Politie geeft naam en foto vrij van Pool die omkwam in Rijswijks park, buurtonderzoek gaande

RIJSWIJK - De politie spreekt in het Julianapark in Rijswijk voorbijgangers aan om meer te weten te komen over de dood van Tomasz Jachowicz. Zijn lichaam werd zaterdag 20 augustus in het water van het park gevonden. Tomasz kwam uit Polen en was 33 jaar oud. Hoe hij precies om het leven is gekomen, is onduidelijk.
De politie denkt dat Tomasz mogelijk door een misdrijf overleed en doet daarom een passantenonderzoek. In het park staan borden met een foto van de 33-jarige Poolse man. Zijn lichaam werd zaterdagmiddag rond 15.30 uur door een wandelaar gevonden in een sloot in het Julianapark. Hij werd de dag ervoor als vermist opgegeven. Donderdag werd hij voor het laatst gezien in het Rijswijkse park.
Bij het Straat Consulaat voor dak- en thuislozen omschrijven ze Tomasz als 'altijd vrolijk en vriendelijk en in voor een knuffel'. Hij kwam volgens de hulpinstantie zeven jaar geleden naar Nederland als arbeidsmigrant en had verschillende banen. 'Hij werd niet toegelaten tot nachtopvang en zorg en verbleef al enige tijd op straat', zegt Jeroen Melchior van het Straat Consulaat. 'Wij leven mee met zijn familie en vrienden.'